USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

США запровадили санкції проти компаній, які сприяли діяльності "Вагнера" в Африці

Обмеження зокрема запроваджено проти росіянина Андрея Іванова – керівника групи компаній "Вагнер"
Малі Вагнер
Джерело: Укрінформ

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкції проти чотирьох фізичних та однієї юридичної особи, пов'язаних із приватною військовою компанією "Вагнера" та її засновником і ватажком Євгенієм Пригожиним. Про це йдеться в пресрелізі Мінфіну США.

Вони зокрема стосуються компаній в Центральноафриканській Республіці, Об'єднаних Арабських Еміратах та Росії, що брали участь у незаконних операціях із золотом для фінансування вагнерівців для забезпечення їх зброєю, зокрема в Україні та Африці.

Йдеться про гірничодобувну компанію Midas Resources SARLU, що базується в ЦАР і пов'язана з Пригожиним. Стверджується, що вона за рахунок прибутку з продажу видобутого золота фінансує діяльність вагнерівців як у країні, так і за її межами.

Інша південноафриканська компанія Diamville минулого року брала участь у схемі продажу золота, яка передбачала його конвертацію в долари, які планувалось вивести після запровадження санкцій Сполучених Штатів проти кількох російських фінансових установ.

Дубайський дистриб’ютор Industrial Resources General Trading надавав фінансову підтримку Пригожину через торгівлю з Diamville та допомагав із переказом готівки в Росію. Разом із нею у схемі брала участь і російська компанія ТОВ "ДМ".

Крім того, обмеження було запроваджено проти росіянина Андрея Іванова – керівника групи компаній "Вагнер", який навесні 2023 року тісно співпрацював із компанією Пригожина Africa Politology та високопосадовцями уряду Малі над угодами з продажу зброї та гірничодобувними компаніями.

Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили