USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії

Цей закон спочатку зменшить, а згодом усуне залежність США від Росії у цивільній ядерній енергетиці
Байден

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з Росії. Про це йдеться в заяві радника глави держави з питань нацбезпеки Джейка Саллівана на сайті Білого дому.

"Сьогодні президент Байден підписав закон, що передбачає низку історичних кроків, які зміцнять енергетичну та економічну безпеку нашої країни шляхом зменшення – та остаточного усунення – нашої залежності від Росії у цивільній ядерній енергетиці", – заявив Салліван.

За його словами, новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі.

"Це допоможе убезпечити наш енергетичний сектор для майбутніх поколінь. І, спираючись на безпрецедентне федеральне фінансування у розмірі 2,72 мільярда доларів, яке Конгрес нещодавно виділив на прохання президента, він дасть поштовх для запуску нових потужностей зі збагачення урану в США і надішле чіткий сигнал промисловості, що ми віддані довгостроковому зростанню нашого ядерного сектора", – додав Салліван.

Він також розповів про зобов'язання Сполучених Штатів, взяте в грудні минулого року разом з Канадою, Францією, Японією і Великою Британією, спільно інвестувати 4,2 мільярда доларів у розширення потужностей зі збагачення і конверсії урану.

"Я з гордістю можу сказати, що завдяки цим коштам, наданим Конгресом, ми значно перевиконали це зобов'язання і працюємо з промисловістю над реалізацією цієї амбітної мети", – наголосив радник.

Зазначимо, новий закон забороняє імпорт урану з РФ через 90 днів після підписання. При цьому дозволяються тимчасові винятки до січня 2028 року.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія