USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США вперше відправлять в Україну бронебійні боєприпаси зі збідненим ураном

Снаряди допоможуть ефективніше знищувати танки окупантів
США Україна прапор
Джерело: відкриті джерела

США вперше відправить в Україну бронебійні боєприпаси, що містять збіднений уран. Про це повідомляє Reuters з посиланням на відповідний документ і підтвердження двох американських посадовців.

Деталі

Ці снаряди є частиною нового пакету військової допомоги Україні, який США оприлюднять наступного тижня. Вони допомагатимуть ефективніше знищувати танки окупантів. Вартість майбутнього пакету допомоги складе від 240 до 375 мільйонів доларів, залежно від того, що до нього увійде. Його вміст ще опрацьовується.

Боєприпасами зі збідненим ураном користуватимуться американські танки Abrams, які, за даними видання, доправляться в Україну протягом місяця.

Особливості цих боєприпасів

Попри те, що деякі міжнародні організації виступають проти використання боєприпасів зі збідненим ураном, заявляючи про їх токсичність, вони є надзвичайно ефективними на полі бою. Адже надзвичайна щільність збідненого урану дає боєприпасам можливість легко пробивати броньоване покриття і самозайматися.

Зазначимо, що такі боєприпаси вже використовувалися під час воєнних конфліктів. Зокрема, США застосовували їх у Перській затоці в 1990 і 2003 роках і в колишній Югославії в 1999 році.

Експерти, які потім досліджували території, що обстрілювалися боєприпасами зі збідненим ураном заявляли, що його залишки у навколишньому середовищі не становлять радіологічної небезпеки для населення.

Нагадаємо, наприкінці серпня Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги вартістю 250 млн доларів.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні