USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Сорокаградусна спека в Греції: Афінський акрополь закрили на денні години

На місці чергують волонтери Червоного Хреста
Афіни
Джерело: відкриті джерела

Афінський акрополь, що в Греції, на тлі аномальної спеки вирішили закривати у найспекотніші години дня, аби запобігти нещасним випадкам, також закрили парки. Про це повідомляє AFP.

Так, на 15 липня у Греції прогнозували до 41°C. У зв’язку з цим Міністерство культури Греції оголосило, що музей закривають, як і у п'ятницю, на період з 10:30 ранку до 16:30, коли сонце стає менш палючим.

"У попередні дні було чимало випадків, коли люди непритомніли через тепловий удар. У зв’язку з підвищеною загрозою нещасних випадків на місці чергують волонтери Червоного Хреста, вони також пропонують туристам воду", - пише видання.

Греція, як і всі країни Європи довкола Середземного моря, з середи потерпає від спеки. Тож і субота очікувано стане піковим днем.

Напередодні у Фівах, за даними національної обсерваторії, стовпчик термометра досягнув 44,2°C.

Влада у зв’язку зі спекою закликала людей бути обережнішими та попередила про підвищений ризик пожежної небезпеки. З цих міркувань парки в Аттиці у суботу також закрили.

Відзначимо, у восьми містах Італії через спеку оголосили червоний рівень небезпеки. За оцінками фахівців, під час рекордно спекотного для Європи літа минулого року через спеку загинула понад 61 тисяча людей.

Новини за темою: У світі все ще викидають занадто багато вуглекислого газу, щоб обмежити глобальне потепління: Що кажуть в ООН

До речі, Національний центр прогнозування навколишнього середовища США зафіксував, що 3 липня було найспекотнішим днем у світі за всю історію спостережень. Про це пише Reuters.

Зазначається, що середня глобальна температура побила попередній рекорд і становила +17,01 градусів. Минулий рекорд відбувся у серпні 2016 з позначкою +16,92 градуса.

Від спеки потерпали південь США, Китай. А в Північній Африці стовпчик термометра показував близько +50 градусів.

Вчені пророкують температурний рекорд у світі у 2023–2024 роках

Вже цього року або в 2024 людство стане свідком нового температурного рекорду у світі. Абсолютний максимум буде подолано завдяки кліматичним змінам та поверненню такого погодного явища, як Ель-Ніньо. Про це повідомляють кліматологи.

Кліматологи пояснюють, що упродовж останніх трьох років дещо "остудити" погоду допомагав природний феномен під назвою Ла-Нінья. Це явище, що час від часу виникає в південній частині Тихого океану. Тоді східний вітер жене теплу воду від берегів Перу та Чилі у бік Індонезії та Австралії, внаслідок чого з глибин наверх підіймається холодна вода з морських глибин і настає похолодання.

Читайте також:
Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – "Укргідрометцентр"
До України знову прийшов пил із Сахари До України знову прийшов пил із Сахари
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг
Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею