USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Союзники Орбана на зустрічі у Вашингтоні проситимуть республіканців припинити допомогу Україні

Зустріч відбудеться на тлі напружених дебатів у Вашингтоні з приводу майбутнього України
Орбан Віктор
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Джерело: відкриті джерела

Союзники прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана проведуть закриту зустріч із республіканцями у Вашингтоні, щоб домогтися припинення військової підтримки України з боку США. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що заступник держсекретаря в офісі політичного директора прем'єр-міністра Мартон Угрошді та провідний проорбанівський академік Аттіла Демко, а також співробітники угорського посольства у Вашингтоні в понеділок, 11 грудня, розпочнуть дводенний захід, організований консервативним аналітичним центром Heritage Foundation.

"У перший день саміту заплановано панельні виступи, присвячені війні в Україні, а також таким темам, як трансатлантичні культурні війни. За словами джерела з числа республіканців, декого з учасників, включно з членами Конгресу від республіканців, було запрошено взяти участь у закритих переговорах наступного дня", – пише видання.

Зустріч відбудеться на тлі напружених дебатів у Вашингтоні з приводу майбутнього України. Минулого тижня Білий дім попередив, що без дій Конгресу гроші на закупівлю зброї та обладнання для Києва закінчаться до кінця року. У середу республіканці в Сенаті заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати для фінансування війни в Україні.

Дипломатичне джерело, близьке до угорського посольства, сказало:

"Орбан упевнений, що допомога Україні не пройде в Конгресі. Тому він намагається заблокувати допомогу і з боку ЄС".

Новини за темою: В Європі обурені зустріччю Орбана та Путіна. Як реагують в Україні

Позиція Угорщини щодо війни в Україні

Угорщина з початку повномасштабної війни не надала Україні військову допомогу, а також блокує санкції Європейського Союзу проти Росії. Крім того, Будапешт продовжує торгувати із РФ, а представники угорської влади відвідують Москву. Чиновники ЄС повідомили минулого місяця, що Євросоюз розглядає можливість надання допомоги Угорщині, щоб заручитись підтримкою Будапешта для України. Однак зовсім недавно джерела Bloomberg, які беруть участь у підготовці саміту лідерів ЄС, який пройде 14–15 грудня і обговорюватиме питання України, висловили скептицизм, що зростає, з приводу того, що на Орбана можна вплинути.

Видання повідомило, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів Європейського Союзу, який відбудеться у грудні. На зустрічі обговорюватиметься фінансова допомога Україні та питання про початок переговорів щодо вступу держави до Євросоюзу.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням