USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Орбан погрожує зірвати саміт лідерів ЄС щодо фінансової допомоги Україні

Угорщина блокує переговори щодо вступу України до Євросоюзу
Орбан Віктор
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Джерело: відкриті джерела

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів Європейського Союзу, який відбудеться у грудні. На зустрічі обговорюватиметься фінансова допомога Україні та питання про початок переговорів щодо вступу держави до Євросоюзу. Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що на зустрічі дипломатів минулого тижня Будапешт заявив, що хоче провести "стратегічне обговорення" фінансової підтримки ЄС Україні та того, як російські санкції вплинули на країни Європейського Союзу, перш ніж взагалі говорити про надання додаткової фінансової допомоги або зобов'язань у сфері безпеки.

Крім того, Угорщина блокує переговори щодо вступу України та середньостроковий огляд бюджету Євросоюзу.

"Конфронтаційний тон Орбана свідчить про те, що його, можливо, більше не лякають погрози припинити фінансування з Брюсселя", – уточнює агентство. 

Голова Євроради Шарль Мішель сьогодні відвідає Будапешт, щоб зустрітися з Орбаном, але урядовці Європейського Союзу готуються до найгіршого. 

Орбан та Путін

Нагадаємо, Віктор Орбан зустрічався з Володимиром Путіним 17 жовтня під час візиту на китайський форум "Один пояс, один шлях".

На зустрічі прем'єр запевнив президента РФ, що "Угорщина ніколи не хотіла конфронтації з Росією".

Додамо, що Будапешт часто блокує транші від ЄС для України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням