USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Слідство вивчає три версії авіакатастрофи під Житомиром: У ДБР розповіли деталі

До розслідування залучаться фахівці з Генерального штабу ЗСУ і командування Повітряних сил
Авіакатастрофа L-39
Авіакатастрофа L-39
Джерело: ДБР

Слідство вивчає три можливі версії авіакатастрофи в Житомирській області, внаслідок чого загинули троє пілотів. Про це повідомила радниця з комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

ДБР буде розслідувати всі деталі авіакатастрофи та обіцяє провести ретельну перевірку для того, щоб встановити всі причини трагедії, сказала вона.

При цьому додала, що до розслідування залучаться фахівці з Генерального штабу ЗСУ і командування Повітряних сил.

Сап'ян уточнила, що слідством будуть розглядатися наступні версії:

  • технічна несправність літаків;
  • помилка пілотів;
  • порушення при організації здійснення польотів.

За її словами, для того, аби довести одну з версій, потрібно провести чимало експертиз, які не робляться за один день. Сюди входять і судово-медичні експертизи, і експертизи з дешифрації чорних скриньок. Загалом йдеться про комплексну судову авіаційно-технічну експертизу.

"Розраховуємо на те, що саме ці експертизи дадуть розуміння слідству, як це відбулося. Але ми розуміємо, що від 25 числа до сьогоднішнього дня пройшло трішки часу. І зараз, за попередньо встановленими обставинами, катастрофа відбулася внаслідок зіткнення двох літаків при здійсненні маневру розвороту. Це важливо. Ми отримали від слідчих свіжу інформацію, яка доповнює наш інформаційний простір", – резюмувала вона.

Що відомо про трагедію?

25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Про це інформують Повітряні сили.

"Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування", – йдеться в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що серед загиблих був відомий льотчик Андрій Пільщиков з позивним "Джус".

Унаслідок аварії літаки впали в городи приватних будинків на відстані приблизно 300 метрів один від одного. Ніхто з цивільних осіб не постраждав.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Повітряні сили поки що не знають, скільки буде тривати розслідування авіакатастрофи. За його словами, це може тривати навіть до пів року.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Україна отримає перші винищувачі F-16 до липня Україна отримає перші винищувачі F-16 до липня
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру