USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Шольц просить ЄС надавати більше допомоги Україні

Канцлер вказав, що у 2024 році саме ФРН має намір надати 7 мільярдів євро допомоги України
Шольц

Олаф Шольц

Джерело: відкриті джерела

Канцлер ФРН Олаф Шольц вважає, що держави – члени ЄС повинні значно збільшити допомогу, яку надають Україні для боротьби з агресією Росії. Про це політик заявив під час виступу на конференції європейських делегатів Соціал-демократичної партії Німеччини, повідомляє RND.

"Зараз перебуваємо у дуже важливому моменті", – сказав Шольц.

Канцлер зазначив, що у 2024 році Берлін має намір надати 7 мільярдів євро допомоги України. А це більша сума від всіх інших держав ЄС разом.

"Не може бути правильним, що Німеччина має таку велику частку. Меседж для Путіна має полягати в тому, що він може не чекати, що європейська та американська підтримка України зменшиться", – додав політик.

Військова допомога Німеччини Україні

Військова допомога Берліна Києву цього року становитиме понад 7 мільярдів євро. Про це канцлер Олаф Шольц заявив під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом.

На сайті уряду ФРН відзначається, що темами розмови стали продовження підтримки України і ситуація на Близькому Сході. Шольц і Байден засудили триваючий напад Росії на Україну й акцентували на необхідності продовжувати підтримувати Україну у фінансовому, військовому та гуманітарному планах.

"У 2024 році Німеччина підтримає Україну військовими товарами на суму понад 7 мільярдів євро", – йдеться у повідомленні.

Зараз за обсягами виділеної Україні допомоги Німеччина посідає друге місце, а Сполучені Штати Америки – перше.

Новини за темою: Німеччина сподівається, що Україна отримає 50 млрд євро від ЄС, попри позицію Угорщини, – Bloomberg

До того ж днями Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли снаряди, дрони та бронетранспортери.

Раніше ми повідомляли, що Берлін і Київ близькі до узгодження безпекових гарантій. Про це говорив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції зі словацьким прем’єром Робертом Фіцо.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат