USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Німеччина сподівається, що Україна отримає 50 млрд євро від ЄС, попри позицію Угорщини, – Bloomberg

Німецький уряд надасть військову підтримку Україні на суму 8 мільярдів євро у 2024 році
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Німеччина очікує, що країни – члени Євросоюзу продовжать підтримку та ухвалять наступний пакет допомоги Україні в розмірі 50 млрд євро, навіть якщо Угорщина продовжить блокувати одностайне рішення. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням речника Міністерства закордонних справ ФРН Крістіана Вагнера.

"ЄС продовжить свою підтримку України в будь-якому випадку. 26 країн ЄС, звичайно, також зможуть діяти. Але я не хочу зараз спекулювати на тому, як саме може бути організована така підтримка. Це також потребує подальших консультацій у Брюсселі", – йдеться у дописі.

За словами речника, німецький уряд надасть військову підтримку Україні на суму 8 мільярдів євро у 2024 році.

А також продовжить "енергійну кампанію" за ухвалення більшого пакета допомоги Європейського Союзу на суму 50 мільярдів євро на початку наступного року.

Країни ЄС далекі від узгодження бюджету блоку та виділення 50 мільярдів євро Україні

Лідери країн – членів Євросоюзу ризикують залишити Україну з порожніми руками, оскільки розбіжності щодо фінансів загрожують виділенню 50 мільярдів євро допомоги. Наразі країни блоку далекі від досягнення угоди щодо спільного бюджету, включаючи кошти для України, напередодні саміту 14–15 грудня. 

ЗМІ зазначають, що зусиллям Європейського Союзу досягти компромісу заважає перемога ультраправої партії на виборах у Нідерландах минулого місяця та нещодавнє рішення німецького суду про обмеження запозичень уряду.

Як повідомив виданню один із високопосадовців, бюджетна угода буде "дуже-дуже важкою".

У публікації пишуть, що нездатність ЄС схвалити довгострокове фінансування стане ще одним ударом по Україні на тлі стурбованості з приводу ослаблення підтримки Заходу.

Раніше ми повідомляли, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів Європейського Союзу, який відбудеться у грудні. На зустрічі має обговорюватися фінансова допомога Україні та питання про початок переговорів щодо вступу держави до Євросоюзу.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали