USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Рига прийме українських дітей. Які умови

У таборах зможуть відпочити учні 1–12 класів не старші за 18 років
прапор Латвії
Джерело: відкриті джерела

У Латвії організують табори для дітей з України. Самоврядування Риги оголосило конкурс на організацію закладів відпочинку для українських дітей, інформує Delfi.

Так, метою організації таборів є підтримка соціалізації та психоемоційного благополуччя українських дітей та молоді, а також опанування латиської мови та вдосконалення навичок співпраці.

"За підсумками конкурсу виділили кошти на організацію літніх та осінніх таборів для організацій, фондів, підприємств та інших зацікавлених постачальників послуг. Організатори таборів мають подати пропозиції до 26 червня", – йдеться у повідомленні.

Умовами закупівлі передбачено, що в таборі має бути не менше 20 учасників. З них 50% повинні бути дітьми жителів України, які проживають на території Ризького самоврядування, а 50% – латвійськими дітьми.

У таборах зможуть відпочити учні 1–12 класів не старші за 18 років.

Робота таборів триватиме з 24 липня по 30 серпня для літньої зміни й з 21-го по 29 жовтня для осінньої зміни.

Новини за темою: Депортованим українським дітям у РФ змінюють імена та дати народження, – Верещук

До речі, Україна, Польща та Єврокомісія започаткували ініціативу для повернення українських дітей, яких викрала Росія. Для цього навіть у ЄС організують конференцію. Про це сказала очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції.

"Станом на кінець травня ми знаємо про 16 тис. 200 дітей, які були депортовані. Поки що повернулися лише 300. У партнерстві з українцями прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і я започаткували ініціативу, спрямовану на повернення цих дітей, яких викрала Росія. Для цього організуємо конференцію й нині на самому початку дуже важкої роботи", – зазначила фон дер Ляєн.

Новини за темою: У Латвії розповіли, скільки автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв, вже передали Україні
Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську