USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

У Латвії розповіли, скільки автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв, вже передали Україні

Конфісковані автомобілі безоплатно передадуть, зокрема, армійським частинам Міноборони України
п’яні водії
Джерело: відкриті джерела

Латвія безоплатно передала Україні 66 автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв. Про це повідомляє Delfi з посиланням на Державне страхове агентство.

Тільки за останню добу поліція Латвії затримала 17 водіїв у стані алкогольного сп’яніння. Було порушено чотири адміністративні справи і 13 – кримінальних.

У п’яти водіїв автомобілі конфіскують, а ще вісім заплатять повну вартість транспортних засобів.

Латвія вже передавала Україні автомобілі, конфісковані у п'яних водіїв

Уряд Латвії ухвалив рішення передати на потреби ЗСУ та медиків перші вісім автомобілів, конфіскованих за керування у нетверезому стані. Про це повідомляло Delfi.

Конфісковані автомобілі безоплатно передадуть армійським частинам Міноборони України, Вінницькій регіональній клінічній лікарні та територіальному медоб'єднанню Куп'янської ради.

Міністр фінансів Латвії Арвіл Ашераденс наголосив, що від ідеї до втілення минуло трохи більше ніж місяць.

Відповідно до латвійського закону конфісковані автомобілі можуть бути безоплатно передані уряду України для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з війною, та підтримки українців.

Зі свого боку представник товариства Agendum Рейніс Познякс заявив, – це важлива підтримка для України, адже кожен автомобіль на фронті – це врятоване життя.

Товариство Agendum забезпечує доставку автомобілів в Україну та передачу їх державним установам країни.

Україна може конфісковувати авто п’яних водіїв

Верховна Рада має намір посилити відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів. Відповідний законопроєкт №9076 вже зареєстровано на сайті парламенту.

"Метою законопроєкту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, та як наслідок досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України", – йдеться в пояснювальній записці.

Зараз за повторне протягом року керування в стані алкогольного та іншого сп’яніння передбачений штраф у 34 тис. гривень з позбавленням права керування на три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу. Депутати ж пропонують збільшення штрафу до 51 тис. гривень та запровадження конфіскації транспортного засобу.

Читайте також:
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується
Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію
Безугла запропонувала карати довічним за Безугла запропонувала карати довічним за "привласнення державних функцій", а потім назвала це "провокацією"