USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ryanair може відновити рейси до Львова і Києва вже до кінця року, – директор компанії

Все залежить від Європейської агенції авіаційної безпеки
Ryanair
Джерело: відкриті джерела

Найбільша європейська бюджетна авіакомпанія Ryanair може відновити невелику кількість рейсів в Україну до кінця цього року. Про це заявив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на цей час компанія розглядає два плани.

"Розглядаємо два плани: один – коли війна закінчиться і все відкриється в один чи два дні. І другий, найбільш імовірний, згідно з яким ми можемо запланувати невелику кількість рейсів уже наприкінці цього року", – зазначив О'Лірі.

Він додав, що Мінвідновлення працює над тим, щоб наприкінці поточного року відновити деякі рейси в Україну.

"Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі міністерство працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси", – сказав голова Ryanair.

Водночас він наголосив, що якщо Україні не вдасться переконати EASA – Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії, що виконувати обмежену кількість рейсів до Києва та Львова безпечно, то відновити польоти компанія не зможе.

Досвід Ізраїлю

О'Лірі навів як приклад досвід Ізраїлю, куди здійснюються авіарейси, попри обстріли з боку Палестини.

"Літаки сідають щодня в Тель-Авіві, який розташований лише за 10 хвилин їзди від Західного берега, звідки запускають ракети. Було визначено, що літати безпечно, й вони можуть захистити літак. Тому я не бачу причин, чому ми не можемо повернути рейси", – додав він.

Нагадаємо, ми писали, що лоукостер Ryanair планує відкрити 75 маршрутів з Європи до України після того, як повітряний простір держави оголосять безпечним. 

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму