USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Румунія посилила обмеження польотів на кордоні з Україною після падіння "Шахедів"

Обмеження почали діяти з 13 вересня і охоплюватимуть територію на відстані 20–30 кілометрів
Літак

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство національної оборони Румунії спільно з Міністерством транспорту та інфраструктури вирішили посилити обмеження польотів на кордоні з Україною після падіння російських "Шахедів" на румунській землі. Про це йдеться на сайті румунського оборонного відомства.

Зазначається, що обмеження почали діяти з 13 вересня і стосуються регіону Північна Добруджа між містами Суліна та Галац і охоплюватимуть територію на відстані 20–30 кілометрів від румунсько-українського кордону до висоти 4000 метрів.

У визначеній зоні повітряного простору Румунії заборонено польоти будь-яких пілотованих або безпілотних літальних апаратів, окрім як державних повітряних суден.

Як відомо, обмеження польотів у повітряному просторі, прилеглому до всього кордону з Україною, запровадили ще від травня 2022 року, але тоді вони поширювалися на глибину 8 кілометрів і висоту до 1000 метрів.

"В умовах активізації російських атак на українські порти на Дунаї розширення обмежень є необхідним для забезпечення більш ефективного моніторингу та контролю за використанням повітряного простору", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 вересня "Шахеди" під час нічної атаки здетонували на території Румунії. 

Пізніше у Румунії знайшли уламки, що схожі на частини безпілотника. Вони розлетілися на кілька десятків метрів між селами Нуферу і Вікторія.

Крім того, російські крилаті ракети "Калібр" 10 лютого цього року перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. Ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря. Проте згодом Румунія заявила, що такого нібито не було. Молдова ж підтвердила, але ніяк не відреагувала.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням