USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Шахеди" під час нічної атаки здетонували на території Румунії

Російський терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн
Детонація російського Шахеда в Румунії
Детонація російського "Шахеда" в Румунії
Джерело: відкриті джерела

На територію Румунії впали та здетонували "Шехеди", якими РФ атакувала Одещину. Про це поінформував речник МЗС Олег Ніколенко.

"За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські "Шахеди" впали та здетонували на території Румунії", – йдеться в повідомленні.

Ніколенко наголосив, що це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав – членів НАТО.

"Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав", – додав він.

Реакції Румунії поки немає.

Раніше

Російські крилаті ракети "Калібр" 10 лютого перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. Ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря. Проте згодом Румунія заявила, що такого нібито не було. Молдова ж підтвердила, але ніяк не відреагувала.

У грудні 2022 року російська крилата ракета залетіла у повітряний простір Польщі та впала.

Читайте також:
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ
У Румунії біля кордону з Україною виявили схожі на дрон уламки У Румунії біля кордону з Україною виявили схожі на дрон уламки
Румунія погодила навчання 50 українських пілотів на F-16 на своїй території Румунія погодила навчання 50 українських пілотів на F-16 на своїй території
Територіальні претензії до України підривають приналежність Румунії до ЄС та НАТО Територіальні претензії до України підривають приналежність Румунії до ЄС та НАТО