USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російські війська змінюють систему управління на тлі наступу ЗСУ, - ISW

Російські війська внесли помітні зміни у систему свого командування
ЗСУ
Українська захисниця
Джерело: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти на тлі контрнаступальних операцій Збройних сил України змінюють систему командування та управління, намагаються активізувати зусилля щодо впровадження доктрини вогню, адаптують розгортання комплексів РЕБ. При цьому загарбники продовжують зазнавати труднощів з керівництвом підрозділами, розповіли аналітики Інституту вивчення війни.

За даними звіту, російські війська внесли помітні зміни у систему свого командування та управління у спробах захистити командну інфраструктуру та покращити обмін інформацією. Разом з тим, розгортання сил РФ, ймовірно, все ще посилює проблеми з горизонтальною інтеграцією.

"Війська РФ вивели штаб-квартири за межі досяжності більшості ударних систем ЗСУ та розмістили передові командні пункти далі під землею та за добре захищеними позиціями. Залишається незрозумілим, чи використовували інтервенти цю більш захищену командну інфраструктуру в усіх окупованих районах в Україні, і в якій мірі ці оборонні зусилля перешкоджали триваючій кампанії ЗСУ щодо ударів по таких об'єктах", - кажуть експерти.

Водночас війська РФ покращили зв'язок між командними пунктами та частинами на фронті, проклавши польові кабелі та використовуючи безпечніший радіозв'язок. Але російські солдати, як і раніше, часто передають конфіденційну інформацію незахищеними каналами.

Новини за темою: Ворог готується взяти реванш і вийти на кордони Донецької та Луганської областей

До того ж аналітики вказують на те, що через артилерійські обмеження окупанти активізують давні зусилля щодо впровадження доктрини вогню, що віддає пріоритет точності, а не обсягу. Бо вести масований вогонь із закритих позицій росіянам вже проблематично, а також вони зазнають труднощів з транспортуванням великої кількості боєприпасів на лінію фронту.

"Російські підрозділи на фронті швидко навчаються та впроваджують інновації, але їхня здатність повністю реалізувати бажаний RFC, ймовірно, буде обмежена їхньою здатністю надавати покращені системи зв'язку та забезпечувати необхідну підготовку - для військ, які беруть участь у бою", - додають експерти.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Натомість протягом минулої доби, 8 вересня, на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Вороги атакували Україну з реактивних систем залпового вогню та ракетами, а також завдавали авіаційних ударів, повідомили в пресслужбі Генерального штабу Збройних сил України.

Окупанти продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів, здійснювати обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об’єктах в Україні. Унаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільних, зруйновані житлові будинки, пошкоджена цивільна інфраструктура.

"Сили оборони України продовжують вести оборонні дії на Сході та наступальні операції на Півдні України, знищують росіян і звільняють тимчасово окуповані території", - йдеться в повідомленні.

Ситуація на різних напрямках фронту:

  • Волинський і Поліський: оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.
  • Сіверський і Слобожанський: противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.
  • Куп’янський, Лиманський і Бахмутський: у районі відповідальності ОСУВ "Хортиця" окупанти не полишають спроб прорвати ЗСУ в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки та південно-східніше Діброви, а також повернути під свій контроль позиції в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Противник продовжує перекидати на ці напрямки резерви, комплектує штурмові групи переважно завдяки ув’язненим.
  • Авдіївський, Мар’їнський і Шахтарський: у районі відповідальності ОСУВ "Таврія" Сили оборони мають ініціативу, продовжують тиснути на ворога, штурмують і звільняють території. ЗСУ успішно тримають оборону біля Авдіївки та Мар’їнки, де протягом доби росіяни здійснили понад 10 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Атаки в районах Новокалинового, Красногорівки та Пречистівки завершилися для окупантів лише значними втратами.
  • Мелітопольський: Сили оборони продовжують наступати, завдають окупантам значних втрат, змушують їх відходити від займаних позицій. Своєю чергою окупанти перекидають на цей напрямок найбільш боєздатні частини зі складу повітряно-десантних військ і намагаються відновити втрачене положення. Сили оборони в районі Роботиного Запорізької області відбили понад 10 таких спроб.
  • Херсонський: українські військовослужбовці продовжують утримувати захоплені позиції на лівому березі Дніпра, вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади боєприпасів і завдавати успішного ураження по тилах противника.
Новини за темою: ЗСУ витіснили росіян з позицій на південь від Бахмута, − ISW
Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську