USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ витіснили росіян з позицій на південь від Бахмута, − ISW

Російський "воєнкор" заявив, що українські захисники просуваються в Кліщіївці протягом останніх трьох днів
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські захисники просунулися на схід від Невельського в Донецькій області. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що ЗСУ досягли часткового успіху на Бахмутському напрямку та витіснили російські війська з позицій на південь від Бахмута. Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що Сили оборони поступово відвойовують позиції в цьому районі.

Водночас один російський "воєнкор" зазначив, що українські захисники просуваються в Кліщіївці протягом останніх трьох днів. Наразі ЗСУ контролюють половину населеного пункту. Тим часом інші російські джерела стверджували, що в районі Кліщіївки тривають позиційні бої.

За даними українського Генштабу, російські війська безуспішно атакували поблизу Залізнянського, Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Білої Гори.

Українські сили вели наступальні операції вздовж лінії Авдіївка – Донецьк. Геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися на схід від Невельського.

Джерело: відкриті джерела

Мелітопольський напрямок

Сили оборони України мали успіх на Мелітопольському напрямку в районах південніше села Роботине та західніше села Вербове. Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. На Мелітопольському напрямку Сили оборони мали успіх в районах південніше Роботиного та західніше Вербового. Воїни закріплюються на досягнутих рубежах", – сказав він.

Ковальов зазначив, що на Бахмутському напрямку Збройні сили продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, також закріплюються на досягнутих рубежах. За словами речника, українські військові продовжують стримувати ворога на Авдіївському, Мар'їнському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині