USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Збільшилась кількість жертв у Краматорську: Ще одна людина померла в лікарні

03.07.2023 08:19 152
Серед загиблих – троє неповнолітніх дівчаток
обстріл Краматорська 27 червня_1
Джерело: Facebook

Збільшилась кількість жертв від ракетного удару російських окупантів по ресторану в Краматорську 27 червня. У лікарні Мечникова в Дніпрі 1 липня померла письменниця Вікторія Амеліна, її життя обірвалося через поранення, несумісне з життям, повідомили в пресслужбі Українського ПЕН.

Так, 27 червня українська письменниця, документаторка воєнних злочинів в організації Truth Hounds Вікторія Амеліна перебувала у Краматорську разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників.

"Під час вечері в ресторані Ria Lounge у центрі міста, російські окупанти завдали ракетного удару по цій будівлі, внаслідок чого Вікторія отримала тяжкі поранення. Лікарі та парамедики у Краматорську та Дніпрі робили все можливе, щоб урятувати її життя, але, на жаль, поранення було смертельним. В останні дні життя Вікторії поруч із нею були її рідні та друзі", - йдеться у повідомленні.

Джерело: відкриті джерела

Відзначимо, через повномасштабну війну Росії проти України Амеліна стала не тільки письменницею. З літа 2022-го жінка приєдналася до правозахисної організації Truth Hounds. Разом із командою працювала як документаторка воєнних злочинів на деокупованих територіях на сході, півдні та півночі України, зокрема у Капитолівці Ізюмського району, де знайшла щоденник убитого росіянами письменника Володимира Вакуленка.

Водночас Вікторія розпочала роботу над своєю першою нон-фікшн книжкою англійською мовою War and Justice Diary: Looking at Women Looking at War, який незабаром має вийти друком за кордоном. У цій книжці Вікторія розповідає про українських жінок, котрі документують воєнні злочини, та їхнє життя під час війни. 

Рятувальну операцію завершили 29 червня

Пошуково-рятувальні роботи на місці ворожого удару в Краматорську 27 червня завершені. Кількість жертв зросла до 12 осіб, ще 60 – дістали поранення. Про це поінформували в ДСНС.

"Вранці 29 червня з-під завалів деблокували тіло ще однієї загиблої особи. Загалом загинуло 12 людей (у тому числі 3 дитини), постраждало 60 (у тому числі дитина) та врятовано 11 людей, з них 7 – підрозділом ДСНС", – йдеться в повідомленні.

Як зазначалося раніше, серед загиблих – троє неповнолітніх дівчат 17 років і дві сестри 14 років. 

У Офісі генпрокурора з'ясували, що по цивільній інфраструктурі окупанти випустили дві ракети "Іскандер". Удар завдали ввечері, коли люди тільки дісталися додому після роботи.

ОГП розпочав досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Хронологія атаки

Очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко поінформував, що обстріл окупанти здійснили о 19:30, влучили в заклад харчування, де перебували відвідувачі.

О 21:15 очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що Росія прицільно вдарила по місцях скупчення людей у Краматорську. Відомо вже про двох загиблих внаслідок російської атаки, ще 22 людини травмовані, зокрема дитина. Пошкоджено будівлі готелю, закладу харчування та декілька приватних будинків. 

Як поінформував керівник Офісу президента Андрій Єрмак, росіяни 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську. Перше влучання було у заклад харчування в центрі міста, а друге – у селі Біленьке. 

О 21:51 відомо, що троє людей загинули, 25, зокрема дитина, отримали поранення, повідомив керівник ОП Єрмак.

Станом на 22:00 у Краматорську внаслідок російського обстрілу загинуло троє людей, у тому числі дитина, ще 42 отримали поранення, поінформували у Нацполіції. 

Пошкоджено будівлі готелю, закладу харчування та декілька приватних будинків. Російські війська вдарили у місця скупчення людей.

Джерело: Facebook

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка