USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Обстріл Лиману - кількість жертв зросла до 9 осіб

Окупанти обстріляли Лиман касетними боєприпасами з реактивних систем залпового вогню "Смерч"
обстріли Лимана
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Російські війська 8 липня обстріляли Лиман. Внаслідок атаки загинуло 9 людей, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Ще 12 людей отримали поранення різного ступеню тяжкості. 

Також Кириленко додав, що внаслідок атаки окупантів на Авдіївку одна людина загинула, ще одна - поранена.

За даними пресслужби Донецької обласної прокуратури, росіяни обстріляли Лиман касетними боєприпасами з реактивних систем залпового вогню "Смерч".

Під атаку потрапили містяни, які перебували на вулиці та поблизу торговельних прилавків. Серед загиблих — люди віком від 52 до 71 року. 

Також пошкоджено приватний будинок, п’ять легкових машин і магазин. 

На місці події продовжують працювати парамедики, прокурори й поліцейські. Остаточна кількість жертв іще уточнюється.

Прокуратура розпочала досудове розслідування зач. 2 ст. 438 КК України.

Ситуація на Донецькому напрямку

На Волноваському напрямку росіяни 16 разів обстріляли з артилерії Вугледар — без постраждалих. На Донецькому напрямку в Курахівській громаді обстріляні Веселий Гай та Острівське, зафіксовано поодинокі обстріли Авдіївки.

Новини за темою: Ракетний обстріл аеродрому "Канатове": Ключовому фігуранту продовжили запобіжний захід

На Горлівському напрямку в Часовоярській громаді пошкоджені два будинки, ще один будинок пошкоджено в Торецьку. У Костянтинівській громаді під вогнем — околиці Іванопілля.

На Лисичанському напрямку в Лиманській громаді пошкоджені два будинки: у Торському та Ямполі. Усього за добу росіяни поранили п'ятьох мешканців Донеччини.

Читайте також:
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї
Ідуть штурмом з технікою. Ситуація на сході загострилася, – Сирський Ідуть штурмом з технікою. Ситуація на сході загострилася, – Сирський
Окупанти можуть наприкінці весни або ж влітку почати наступ на заході Донеччини, – прогнози аналітиків ISW Окупанти можуть наприкінці весни або ж влітку почати наступ на заході Донеччини, – прогнози аналітиків ISW
Попри постійні вибухи вони продовжують жити життя: Як нині проживають люди на Донбасі? Попри постійні вибухи вони продовжують жити життя: Як нині проживають люди на Донбасі?