USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Ідуть штурмом з технікою. Ситуація на сході загострилася, – Сирський

Ворог активно атакує наші позиції на Лиманському і Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки
Олександр Сирський

Сирський

Джерело: відкриті джерела

Ситуація на Східному фронті загострилася останніми днями. Окупанти активізували штурми і використовують техніку для атак. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Він зазначив, що наступальні дії росіян активізувалися після проведення в Росії президентських виборів.

"Ворог активно атакує наші позиції на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати нашу оборону, використовуючи десятки танків та БМП", – сказав Сирський.

За його словами, суха погода сприяє використанню броньованої техніки на фронті. Погода зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок.

"Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля шляхом застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично досягає тактичного успіху", – наголосив головнокомандувач.

Сирський відправився у зону бойових дій, заслухав висновки про характер дій противника. Були прийняті рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів.

Актуальні задачі ЗСУ

Як зазначив Сирський, знову постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї.

"Другою серйозною проблемою є підвищення якості підготовки військовослужбовців, насамперед піхотних підрозділів для того, щоб вони могли максимально використовувати усі можливості бойової техніки та західного озброєння", – вважає головком.

Розв'язання цих проблем поклали на командування Сухопутних військ. Під час своєї поїздки Сирський також вручив нагороди воїнам.

Сьогодні, 13 квітня, деякі джерела повідомили, що Росія захопила село Богданівку на Бахмутському напрямку, таким чином просунувшись до Часового Яру. Раніше йшлося про те, що захоплення Часового Яру дозволить росіянам повністю окупувати Донецьку область. Згодом в Міноборони України спростували інформацію про захоплення Богданівки. У відомстві повідомили, що нині там ідуть важкі бої.

Читайте також:
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном