USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія заявила, що Кримський міст атакували гідроцикли під керівництвом Буданова

На відновлення конструкцій потрібно близько трьох тижнів
Кримський міст 17 липня_5
Стан Кримського мосту 17 липня
Джерело: відкриті джерела

Росія заявила, що вважає організатором минулорічного та нового підриву Кримського мосту начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирила Буданова. Про це передають росЗМІ.

Видання повідомляють, що два вибухи під автомобільною частиною Кримського мосту було зареєстровано черговою частиною підрозділу Росгвардії, що охороняє об'єкт, о 3:15 ранку 17 липня. Протягом п'яти хвилин черговий повідомив про НС буквально всі служби, які направили на місце своїх представників. Оскільки місце злочину належить до "краснодарської" частини мосту (Темрюкський район), серед перших на нього приїхали керівники крайових поліції, ФСБ, МНС і навіть прокурор Сергій Табельський.

За даними РФ, міст атакували надводні ударні безпілотні апарати. Які саме використовувалися для нападу, ще мають встановити експерти. Серед іншого перевіряється і версія про подвійний теракт: "Спочатку були направлені дистанційно керовані гідроцикли з вибухівкою, які виявили та зустріли вогнем захисники мосту, а під їх прикриттям удари були завдані більш досконалими штатними бойовими, а не саморобними апаратами".

Зазначається, що на відновлення конструкцій потрібно близько трьох тижнів.

Крім того, видання нагадують, що 8 жовтня минулого року на Кримському мосту нібито дистанційно було підірвано вантажівку, яка перевозила (за документами) палети з поліетиленовою плівкою, в якій було заховано вибухівку. Правоохоронці зазначили, що для завершення розслідування їм потрібно отримати відповіді на запити, направлені до КНР, Грузії та Вірменії (плівка проводилася в Китаї, а потім через кілька країн, включаючи Україну, була доставлена до Росії). Крім того, слідству необхідні результати 30 судових експертиз, які не закінчаться.

Проте РФ і без цього вже знайшла винних.

"Проте все це не знадобилося російським правоохоронцям, щоб назвати начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова організатором цієї та інших акцій, здійснених у Росії", – додало одно з видань і нагадало цитату очільника ГУР: "Кримський міст – конструкція там зайва".

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв вже у своєму Telegram-каналі закликав відмовитися від судової практики і вживати щодо терористів, їхніх посібників та лідерів найжорсткіших заходів, включаючи знищення їхніх будинків. Однак поки що такі методи успішно застосовує саме українська сторона.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму