USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія відправила першу в історії партію нафти до Пакистану

Нещодавно Ісламабад оголосив про план дозволити бартерну торгівлю з Росією, Афганістаном та Іраном
російська нафта
Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф у неділю заявив, що перший вантаж російської нафти зі знижкою, організований в рамках нової угоди, укладеної між Ісламабадом і Москвою, прибув до Карачі, інформує Reuters.

"Радий повідомити, що перший вантаж російської сирої нафти зі знижкою прибув до Карачі і завтра почнеться її відвантаження. Це перший в історії вантаж російської нафти до Пакистану і початок нових відносин між Пакистаном і РФ", – написав Шаріф у Twitter.

Представник порту повідомив у неділю ввечері, що нафта знаходиться в процесі розвантаження.

Reuters вперше повідомило про угоду у квітні.

Новини за темою: Бізнес-партнера Коломойського підозрюють у привласненні 600 млн гривень "Укртатнафти"

"Знижка на нафту є полегшенням для Пакистану, який стикається з платіжною кризою і ризикує оголосити дефолт за своїм боргом. Купівля нафти Пакистаном дає Росії новий ринок збуту, доповнюючи зростаючі продажі до Індії та Китаю, оскільки вона перенаправляє нафту із західних ринків через війну в Україні", – зазначає агентство.

Імпорт енергоносіїв становить більшу частину зовнішніх платежів Пакистану. Очікується, що імпорт нафти в країну досягне 100 тис. барелів на день після прибуття першого вантажу в понеділок.

Підтвердження того, як буде здійснюватися оплата, поки що немає, але нещодавно Ісламабад оголосив про план дозволити бартерну торгівлю з Росією, Афганістаном та Іраном, що, на думку аналітиків, може зменшити потребу в доларах і ризик транскордонної контрабанди енергоресурсів.

Раніше

Європейська комісія повідомила країнам-членам, що обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель виявилося ефективним в обмеженні доступу Кремля до нафтодоларів, не порушуючи при цьому роботу ринку, і поки що воно залишиться незмінним.

Комісія відзначила дипломатам з держав Євросоюзу, що більшість країн G7 наразі не готові знизити поріг, заявили проінформовані джерела.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму