USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія проводить інформаційну операцію проти України в секторі Гази: Подробиці від ГУР

Окупанти телефонують українцям, які наразі перебувають у секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої
Сектор Гази

Ситуація в Секторі Гази

Джерело: The Associated Press

Росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Так, окупанти телефонують українцям, які наразі перебувають у секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема:  

  • "Україна вас кинула";
  • "Порятунку більше не буде";
  • "Росія готова вас евакуювати".

В обін за можливість нібито евакуації із сектору Гази РФ просить українців надати інтерв’ю для російського інформаційного агентства.

За даними ГУР, до шантажу українців причетний аташе представництва РФ в Палестинській автономії Ільдар Салахедінов.

"Вказані дзвінки від представників російської сторони, зокрема Салахедінова І.Р., є інформаційною кампанією, націленою на компрометацію України в питаннях евакуації її громадян. Росія наразі не може евакуювати своїх громадян, і тому намагається зірвати чи хоча б заблокувати евакуацію громадян України", - зазначають у ГУР МО.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Міністерство зовнішніх справ та інші відомства готують евакуацію українців із сектора Гази після того, як єгипетська влада дозволила виїзд на свою територію через КПП "Рафах".

Пізніше стало відомо, що Україна змогла евакуювати 214 осіб. Вчора вночі з сектору виїхала чергова група з 11 українців.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії