USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія б'є по Україні бракованими Х-47 "Кинджал", – ЗМІ

Бойові частини Х-47 не вибухають
Кинджал
Джерело: відкриті джерела

РФ б'є по Україні бракованими Х-47 "Кинджал". Їхні бойові частини не вибухають. Про це пише Defense Express.

Міністерство внутрішніх справ показало процес утилізації бойових частин "гіперзвукових" російських ракет Х-47 "Кинджал". Їхні залишки виявили на території Кіровоградської області. Вибухотехніки провели контрольований підрив двох "Кинджалів", бойові частини яких при падінні на землю не вибухнули.

"Річ у тому, що в ній як мінімум мав спрацювати контактний підривач відкладеної дії. Зазначимо, що сама бойова частина ракети Х-47 "Кинджал" має пробивати перешкоду, а потім вибухати. Але, попри влучання у землю, детонатор, як видно, далеко не завжди спрацьовує", – зазначили в Defense Express.

До цього процес утилізації ще однієї бойової частини Х-47 "Кинджал", яку збили у районі Києва, у МВС показали 5 січня.

"При цьому відомо, що у січні ворог загалом застосував 20 цих ракет. 2 січня – 10, всі збиті, 8 січня – 4, без збитих, 13 січня – 6 без збитих", – додали у виданні.

Також Defense Express із власних джерел відомо, що це далеко не всі бойові частини Х-47 "Кинджал", які були утилізовані. Але навіть три випадки – це 15% бракованих бойових частин, які не вибухнули.

"І все це говорить про доволі цікаву тенденцію, що у РФ існують наявні проблеми з надійністю й самої бойової частини. І параметр від 15% – це дуже й дуже високий показник ненадійності. Враховуючи те, що Х-47 "Кинджал" є по суті малосерійним, якщо не штучним виробом, така ситуація об'єктивно доволі дивна", – уточнюють автори.

Поясненням може бути те, що у РФ нехтують контролем якості заради збільшення виробництва.

Раніше ми повідомляли, що російські виробники "Кинджалів" оминули санкції і досі отримують запчастини з Євросоюзу. Зазначалося, що один "Кинджал" обходиться російському бюджету у 10 мільйонів доларів.

Читайте також:
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів, - DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів, - DeepState
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, – політтехнолог Україна програє інформаційну війну, – політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет