USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія не планує прибирати КПП з окупованими територіями, – ISW

Блокпости також можуть використовуватись з метою запобігти масовому переміщенню чоловіків з окупованої частини України
блокпост РФ
Блокпост окупантів
Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін під час зустрічі з урядовцями 19 квітня доручив віцепрем'єру РФ Марату Хуснулліну розв'язати питання на КПП "Гуково" на українсько-російському кордоні. Це свідчить про те, що РФ хоче зберегти митні пункти пропуску навіть про те, що вважає українські території своїми. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

КПП "Гуково" розміщене на кордоні Україною та РФ у Луганській та Ростовській області. Саме через це КПП Путін повертався до РФ після візиту на окуповані території Херсонщини та Луганщини.

Путін заявив, що погані дорожні умови на контрольно-пропускному пункті спричинили цивільну підтримку та змусили вантажівки, які доставляли швидкопсувні товари, чекати годинами перед проїздом, що спричинило затримки відправлень і зростання цін на окупованих територіях. А деякі вантажівки змушені повністю об’їжджати пункт пропуску, оскільки дороги занадто вузькі і їх практично немає. У зв’язку із цим він закликав російські спецслужби та правоохоронні органи збільшити кількість оглядових комплексів і співробітників на блокпостах і наказав російським посадовцям покращити дороги навколо блокпостів і створити маршрути з Ростова-на-Дону до Луганської області.

На думку фахівців, такі накази російського президента свідчать про те, що РФ має намір зберегти митні пункти пропуску з незаконно анексованими східними регіонами з міркувань безпеки.

Раніше РФ посилила заходи безпеки та перевірки навколо Керченського мосту, і Кремль, ймовірно, продовжує використовувати такі пункти пропуску на інших територіях з аналогічних міркувань безпеки.

Окрім цього, блокпости також можуть використовуватись з метою запобігти масовому переміщенню чоловіків з окупованої частини України, які рятуються від примусової мобілізації.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму