USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ продовжить завдавати ударів по Україні, поки не закінчаться ракети і літаки, – Міноборони Британії

Британська розвідка припускає, що місячна пауза РФ в ударах із використанням дальньої авіації була спричинена проблемами управління і планування авіапарку
Російські бомбардувальники
Російські бомбардувальники
Джерело: відкриті джерела

Росія продовжить завдавати ударів по критичних об'єктах України, доки матиме для цього засоби, такі як літаки та ракети. Про це йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Там зазначили, що 21 березня Росія завдала першого більш ніж за місяць великого удару з використанням авіації дальньої дії по Україні. До складу ударної групи увійшли щонайменше 10 літаків Ту-95, які діяли з авіабаз "Оленегорськ" і "Енгельс", а також винищувачі МіГ-31. Було випущено щонайменше 20 ракет (зокрема Х-101 і "Кинджал") переважно на Київ.

За даними британської розвідки, цілком можливо, що місячна пауза в ударах із використанням дальньої авіації була спричинена проблемами управління і планування авіапарку.

Новини за темою: Навіть минулої зими атаки були меншими: Масштаб уражень енергосистеми України – значний, – "Укренерго"

Там підкреслили, що санкції, ймовірно, обмежили можливість Росії отримати доступ до ключових компонентів як літаків, так і ракет. Тривалі успіхи української ППО, ймовірно, також ускладнили планування російської атаки.

"Росія майже напевно продовжить завдавати ударів по критично важливих точках, наскільки дозволять літаки, екіпажі та запаси зброї, намагаючись підтримувати тиск на український уряд і населення за допомогою своєї можливості нанесення ударів в умовах протистояння", – підсумували в Міноборони Британії.

Нагадаємо, 21 березня окупанти завдали масованого удару по Україні, випустивши 31 ракету, зокрема з балістичною траєкторією польоту. Більшість із повітряних цілей були спрямовані на Київ.

Вже під ранок 22 березня російські окупанти знову атакували Україну ракетами. Метою ворога стали об'єкти енергетики, зокрема ДніпроГЕС – найбільша гідроелектростанція країни. Подробиці цієї атаки – тут.
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат