USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Навіть минулої зими атаки були меншими: Масштаб уражень енергосистеми України – значний, – "Укренерго"

Через сильні пошкодження критичної інфраструктури Україна залучила аварійну допомогу з енергосистем Європи
Укренерго
Джерело: Володимир Зеленський

Росія вранці 22 березня завдала безпрецедентного ракетного удару по енергосистемі України. За ніч уражено десятки магістральних об'єктів мережі, заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, масштаб уражень глобальний, навіть більший, ніж минулої зими.

"Енергосистема не втратила свою цілісність. Енергосистема працює. Ситуацію ми контролюємо. Ми також отримуємо певний обсяг електроенергії з Європи. Тому що наша енергосистема з'єднана з європейською. Це загалом картинка. У багатьох регіонах тим не менш є досить значні й масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури", – сказав він.

Голова "Укренерго" зазначив, що ці обмеження є контрольованими. "Також і вони потрібні нам для того, щоб не перевантажити ті елементи мережі, що залишилися в роботі, які не є пошкодженими".

Новини за темою: У ДніпроГЕС вночі поцілило вісім ракет: Ураження значні, але ризику прориву немає. Оновлено

Кудрицький розповів, що найважча ситуація в Харкові, де російська армія "буквально намагалася знищити" всі основні енергетичні об'єкти, що живлять місто.

"Якщо в Харківській області ситуація з електропостачанням стабільна, то в місті Харків ситуація з електропостачанням дуже складна. І зараз ми займаємося насамперед відновленням електропостачання саме в місто Харків", – додав він.

Як повідомляє пресслужба "Укренерго", для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини і Польщі. 

Під ранок 22 березня російські окупанти знову атакували Україну ракетами. Метою ворога стали об'єкти енергетики, зокрема ДніпроГЕС – найбільша гідроелектростанція країни. Про наслідки розповідаємо тут.

Читайте також:
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", - Міненерго
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет