USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

РФ перегляне стратегічні цілі війни проти України: У Генштабі дали прогноз

При цьому ворог продовжить формувати стратегічні резерви і перекидати їх в Україну
російські солдати
Джерело: відкриті джерела

РФ змушена переглянути стратегічні цілі війни, зокрема щодо поетапного захоплення всього Лівобережжя України цього року. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу.

"Досвід і мужність наших захисників, вміле використання ними наданого партнерами озброєння призвело до скорочення військового потенціалу РФ. А це майже напевно змусить агресора вкотре переглянути стратегічні цілі війни, зокрема щодо поетапного захоплення всього Лівобережжя України в поточному році", – сказав він.

При цьому Громов зазначив, що, згідно з прогнозами, у весняно-літній період цього року ворог нарощуватиме кількісний і якісний показники з'єднань і військових частин російських військ, які ведуть війну на території України.

Крім того, окупанти продовжать формувати стратегічні резерви та перекидати їх в Україну. Також на території країни-агресора продовжиться прихована мобілізація.

"Для збільшення чисельності військових контрактної служби ворог анонсував призов у понад 400 тисяч осіб. Водночас заплановано призов на строкову службу 147 тисяч осіб", – сказав Громов.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW зазначали, що "великий зимовий" російський наступ не досяг цілей, які свого часу поставив президент РФ Володимир Путін щодо захоплення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.

Також в Інституті вивчення війни проаналізували кілька питань, пов'язаних із війною Росії проти України. Там зазначають, що, з військової точки зору, ЗСУ мають шанси на перемогу у війні

 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням