USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

"Великий наступ" Путіна не досяг цілей, темпи російських штурмів у районі Бахмута суттєво знизилися, – ISW

Не виключено, що окупанти невдовзі залишать і Бахмут, і Авдіївку
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

"Великий зимовий" російський наступ не досяг цілей, які свого часу поставив президент РФ Володимир Путін щодо захоплення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей до 31 березня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Нагадаємо, ще 22 грудня минулого року начальник генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов виступив із заявою, що російські війська повинні зробити все для захоплення Донецької області. І вже на початку лютого цього року окупанти розпочали зимовий наступ на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна – Лиман.

Однак окупанти до 31 березня – строку, який був поставлений Путіним, так і не змогли досягти поставлених цілей.

Російський наступ завершуватиметься?

Аналітики у звіті пишуть, що російські військові блогери говорять про те, що окупанти повинні завершити наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках для того, щоб підготуватися до українського контрнаступу.

"Росії бракує бойової потужності, необхідної для підтримки більш ніж одного великого наступу в Донецькій і Луганській областях, а триваючі кампанії мобілізації у РФ та на окупованих територіях можуть свідчити про те, що Москва готується до нестачі резервів", – говорять в ISW.

Обстріли Бахмута

У звіті також йдеться, що станом на 1 квітня окупанти не змогли ні на крок просунутися у Бахмуті та його околицях. Цьому сприяла і погода, адже у місті випав сильний сніг, який суттєво загальмував їх просування.

Аналітики ISW, посилаючись на дані ЗСУ, зазначають, що в районі Бахмута відбулося 25 бойових зіткнень, а темпи російського штурму продовжують знижуватися порівняно з двотижневою давниною.

До речі, в Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували кілька питань, пов'язаних із війною Росії проти України. Там зазначають, що, з військової точки зору, ЗСУ мають шанси на перемогу у війні

Читайте також:
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб Окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю, - Генштаб
Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено
Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ "Хортиця"