USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ могла вперше завдати удару по Україні ракетою "Циркон", – Defense Express

Ракета з маркуванням "3М22" намагалася вразити цілі в Києві

Під час сьогоднішньої атаки на Україну росіяни могли вперше застосувати "гіперзвукову" ракету "Циркон". Про це пише видання Defense Express.

Зазначається, що під час атаки ця ракета намагалася вразити цілі в Києві. На це вказують фотографії, що з'явилися в мережі, з повідомленнями про її збиття.

Зокрема, на одному з уламків присутнє маркування "3М22", що відповідає саме цій ракеті.

"З огляду на те, що ці уламки "прив'язані" до місця падіння ракети в Дніпровському районі та навряд чи ЛЕП була ціллю "Циркону", її все ж таки підбили", – уточнюють аналітики.

Водночас у Повітряних силах поки що не підтверджували цю інформацію. Там вказували про збиття над Києвом ракет типу Х-555/101 і "Калібр".

Новини за темою: Гендиректор найбільшої ракетної корпорації РФ Обносов отримав підозру від СБУ

Як пише видання, ракета досить сильно постраждала і це значно ускладнює її ідентифікацію.

Але при цьому відомо, що знайдені сьогодні уламки відповідають уламкам ще однієї неідентифікованої ракети, яку ворог використав на початку року і щодо якої також було зроблено припущення, що це був "Циркон". Тому цілком можливо, що сьогодні ворог використав цю ракету не вперше.

Серед носіїв цієї ракети, яка створювалася для пуску з кораблів і підводних човнів, відомі лише фрегат "Адмірал Горшков" (проєкт 22350) і атомний підводний човен К-560 "Сєвєродвінськ" (проєкт 885 "Ясень"), які знаходяться далеко за дальністю її запуску по Україні. Тому, найімовірніше, для пуску "Циркону" міг бути використаний адаптований комплекс "Бастіон", або відомий "Об'єкт-100".

Нагадаємо, сьогодні російсько-окупаційні війська знову завдали ракетного удару по Україні, завдавши чималих руйнувань в низці областей. Зокрема, у Києві внаслідок атаки відомо про чотирьох загиблих та 40 постраждалих.

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам