USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Є загиблі, постраждалі та пошкоджена інфраструктура: Наслідки російської атаки по Україні. Оновлено

Ворог застосував по Києву крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55
наслідки по Києву_1
Наслідки удару по Києву
Джерело: Нацполіція

Російсько-окупаційні війська вдарили по Україні, завдавши чималих руйнувань в низці областей. Місцеві ОВА повідомляють про наслідки та роботу ППО.

Розповідаємо, що відомо станом на 15:30.

Київ

У столиці працювали Сили протиповітряної оборони, повідомляли у пресслужбі КМВА. 

Загалом наразі відомо про чотирьох загиблих та 40 постраждалих внаслідок атаки. Кількість таких весь час збільшується.

"Із багатоповерхівки в Голосіївському районі госпіталізували шістьох осіб. Серед них – вагітна жінка. Екстренні служби працюють на місці. Ще двох постраждалих госпіталізували в Дніпровському районі. А одному медики надали допомогу на місці", – сказав мер Кличко.

За даними ДСНС, всього із пошкодженої багатоповерхівки вдалося врятувати 28 осіб, в тому числі жинку з порушенням рухових функцій. Постраждала була заблокована в квартирі на 12 поверсі. 

Міський голова додав, що екстренні служби працюють зараз у Голосіївському районі. У 18-поверховому будинку гасять загоряння на кількох поверхах й ліквідовують пожежу в будівлі СТО.

"Третій ракетний удар по Києву у 2024 році. Ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Повітряна тривога в столиці тривала майже три години. Ракети заходили на столицю кількома хвилями з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено орієнтовно два десятки ворожих ракет", - зауважили в пресслужбі КМВА.

За інформацією Міненерго, внаслідок ракетного удару відключилися лінії електропередачі. Знеструмлено підстанції. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19,4 тисячі абонентів. Без світла залишилися й заклади охорони здоров’я.

"Енергетики розраховують заживити споживачів упродовж трьох годин", – пояснили в КМВА.

Крім того, внаслідок ворожої атаки пошкоджена магістраль теплопостачання на Лівому березі, фахівці зʼясовують масштаби та проводитимуть ремонтні роботи.

Новини за темою: Росіяни використали камери відеоспостереження для ракетних ударів по Києву: СБУ знайшла та заблокувала пристрої

Київщина

На Київнищі всього пошкоджено 58 приватних будинків, 6 квартир в 5 багатоповерхових будинках, будинок культури, заклад освіти, поштове відділення, 12 легкових авто. На об’єктах частково вибиті вікна, посічені двері, пошкоджені дахи та стіни, повідомляють в ОВА.

На жаль, постраждали три людини. Травми незначні: порізи обличчя, кінцівок та легкі контузії. Всі потерпілі отримали необхідну медичну допомогу, додають у відомстві.

Харків

Окупанти, зокрема, завдавали щонайменше чотирьох ударів по Харківщині, повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов. 

"У Харкові розпочався обстріл ракетами С-300 з 6:00 години, зафіксовані влучання у Слобідському районі. Є пошкодження нежитлової інфраструктури. Отримала легкі ушкодження 52-річна жінка, без госпіталізації. Огляд місць триває", – розповів він.

Миколаїв

У місті пошкоджені житлові будинки. Близько 20 з них – без дахів.

"Пошкоджені газові й водопровідні мережі – комунальники вже ліквідовують. Є поранені, у лікарні в реанімації помер чоловік, якого госпіталізували після ранкового обстрілу. У нього були важкі мінно-вибухова та черепно-мозкова травма", – повідомив міський голова Сєнкевич.

Також в низці областей місцева влада повідомляла про роботу ППО. Інформацію уточнюють.

Новини за темою: Українська ППО вдало адаптується до ударів РФ, – ISW

Львівщина

Є влучання й у Львівській області.

"Це промисловий об'єкт у Дрогобичі. Зафіксували часткове руйнування будівлі. На площі близько 300 м² триває пожежа, на місці працюють вогнеборці. Станом на зараз інформації про постраждалих чи загиблих нема. Крім цього, наші Сили ППО збили одну ракету у Стрийському районі. Жертв та постраждалих нема. Пошкоджених об'єктів – також", – поінформував очільник ОВА Максим Козицький.

Раніше

Ми писали, що російська армія вранці 23 січня завдала чергового ракетного удару по українських містах. Унаслідок масованої атаки загинули п'ятеро людей, ще 40 отримали поранення. 

Варто зазначити, що тоді окупанти для удару задіяли стратегічні бомбардувальники та балістичні ракети.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат