USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

РФ готує теракт у Білорусі руками вагнерівців, щоб втягнути Мінськ у війну проти України, – СБУ

Окупанти готують провокацію "під чужим прапором" на Мозирській нафтобазі
вагнер
Джерело: відкриті джерела

Росія за допомогою вагнерівців планує влаштувати теракт на Мозирській нафтобазі в Білорусі, щоб втягнути Мінськ у війну проти України. Про це інформує СБУ.

Спецслужба отримала розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі.

"Підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група з кадрових військових ЗС РФ і співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію Білорусі під виглядом вагнерівців", – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними Служби безпеки, ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе "українських диверсантів". У скоєному РФ планує звинуватити Україну, щоб у такий спосіб укотре спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну.

Інформацію про запланований теракт СБУ отримала з кількох джерел. Зокрема, зі свідчень військовослужбовця ЗС РФ, якого українські захисники взяли в полон на Запорізькому напрямку.

Також кіберфахівці спецслужби відновили та проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого рашиста.

Серед іншого встановлено, що раніше він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно йому дали вказівку передислокуватися до Білорусі як учасник приватної військової компанії "Вагнера". Вже на етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про "спеціальну місію" на Мозирському НПЗ.

"У його телефоні кіберфахівці СБУ знайшли віддалене листування з іншими виконавцями, знімки об'єкта та окрему інформацію про операцію", – розповіли в Службі безпеки.

Українські силовики застерегли армію Білорусі від участі у війні проти України, пообіцявши знищити кожного загарбника, який перетне держкордон.

Раніше російські ЗМІ інформували, що в Могилівській області Білорусі почали будувати табори для розміщення найманців ПВК "Вагнера". 

Нещодавно командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відреагував на панічну інформацію деяких ЗМІ про те, що ПВК "Вагнера" після перекидання в Білорусь може почати наступ на Київ. 

"Щодо заяв про можливу участь ПВК "Вагнера" у нападі на нашу територію з боку Республіки Білорусь. Хочу всіх запевнити, що ситуація в північній операційній зоні залишається стабільною і контрольованою", – заявив Наєв.

І зазначив, що українські війська продовжують нарощувати оборонні засоби, до того ж, за його словами, у посиленому режимі зараз працюють усі служби: від розвідки до інженерних військ.

 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням