USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Латвія через вагнерівців розгортає спецгрупу на кордоні з Білоруссю

Раніше Польща заявила про посилення захисту свого кордону з Білоруссю
Латвія кордон з Білорусю
Джерело: AP photo

Латвія планує розгорнути спеціальну оперативну групу на кордоні з Білоруссю через імовірну військову загрозу після переміщення найманців ПВК "Вагнера".

Про це заявив керівник Державної прикордонної служби Латвії, передає Associated Press.

"Голова Державної прикордонної служби Латвії заявив, що ризики безпеки в безпосередній близькості від кордону з Білоруссю були високими відтоді, як Мінськ почав використовувати мігрантів як інструмент "гібридної війни", але вони зросли з приходом групи "Вагнера", – йдеться у повідомленні.

За його словами, латвійські прикордонники почали підготовку спецпідрозділів для реагування на загрозу.

Бойовики ПВК "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору

29 липня премʼєр Польщі Матеуш Моравецький уточнив, що понад сотню найманців ПВК "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору.

Вагнерівці поїхали в напрямку Сувальського коридору, який обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусь. Це єдине сухопутне сполучення країн Балтії з іншими союзниками.

Новини за темою: Аналітики ISW проаналізували, чи становлять загрозу вагнерівці в Білорусі для України чи Польщі

Польща також посилює захист свого кордону з Білоруссю.

Передісторія

Раніше російські ЗМІ інформували, що в Могилівській області Білорусі почали будувати табори для розміщення найманців ПВК "Вагнера". 

Зазначалося, що наразі будівництво триває поблизу міста Осиповичі, що розташоване за 200 км від українського кордону. У місцевому лісництві казали, що таборів буде декілька. Площа одного з них становитиме 24 тис. м², він розрахований на 8 тисяч осіб.

Чи є загроза з боку Білорусі: Відповідь України

Нещодавно командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відреагував на панічну інформацію деяких ЗМІ про те, що ПВК "Вагнера" після перекидання в Білорусь може почати наступ на Київ. 

"Щодо заяв про можливу участь ПВК "Вагнера" у нападі на нашу територію з боку Республіки Білорусь. Хочу всіх запевнити, що ситуація в північній операційній зоні залишається стабільною і контрольованою", – заявив Наєв.

І зазначив, що українські війська продовжують нарощувати оборонні засоби, до того ж, за його словами, у посиленому режимі зараз працюють усі служби: від розвідки до інженерних військ.

Читайте також:
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві