USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Рада закликала іноземні держави заборонити в’їзд російським та білоруським спортсменам

Україна також просить світ засудити незаконну дискваліфікацію Харлан
російські спортсмени
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада сьогодні схвалила дві постанови щодо російських та білоруських спортсменів. Про це поінформував перший заступник голови Комітету з питань молоді і спорту, нардеп від "Слуги народу" Жан Беленюк.

"Схвалили звернення Верховної Ради України до лідерів та парламентів іноземних держав (№9409) із пропозицією заборонити в’їзд на їхню територію російським і білоруським спортсменам та спортивним делегаціям, щоб не допустити їх до участі у міжнародних спортивних змаганнях", – йдеться в повідомленні.

Також ухвалено проєкт постанови Верховної Ради про звернення до парламентів та урядів демократичних держав світу, Міжнародного олімпійського комітету, міжнародних спортивних федерацій про засудження незаконної дискваліфікації Міжнародною федерацією фехтування української фехтувальниці, олімпійської чемпіонки, шестиразової чемпіонки світу, восьмиразової чемпіонки Європи Ольги Харлан (№9554).

Парламент серед іншого закликав Міжнародну федерацію фехтування повністю скасувати дискваліфікацію Ольги Харлан та офіційно принести їй вибачення; притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до ухвалення рішення про дискваліфікацію Ольги Харлан; пожиттєво дискваліфікувати російську спортсменку Анну Смірнову за провокативний вчинок, що суперечить олімпійському духу.

Що передувало?

Українська шаблістка Ольга Харлан на старті чемпіонату світу з фехтування в італійському Мілані перемогла росіянку Анну Смирнову з рахунком 15:7. Після змагання українка відмовилася потиснути руку росіянці, яка своєю чергою подала протест через брак "прояви поваги" з боку Харлан.

За це FIE дискваліфікувала Харлан з чемпіонату світу.

28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловив їй підтримку і виділив квоту на Олімпійські ігри через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди