USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Просування росіян під Бахмутом сповільнилося, а у вагнерівців великі втрати, – ISW

Тим не менш розмірковувати, чи досяг кульмінації наступ, поки зарано
Бахмут
Джерело: відкриті джерела

Темп просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнився останніми днями. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Тим не менш розмірковувати, чи досяг кульмінації наступ, поки зарано.

Уповільнення просування підтверджують самі рашистські "воєнкори" – ЗСУ вдалося відтіснити вагнерівців на позиції, які ті займали кілька днів тому. Це узгоджується і з інформацією з українських соцмереж, що 21 грудня ЗСУ повністю витіснили російські війська зі східної околиці Бахмута.

"Російським силам, ймовірно, буде складно підтримувати темп своїх наступальних операцій в районі Бахмута, і вони можуть спробувати ініціювати тактичну або оперативну паузу", – йдеться у звіті.

Серед головних проблем у росіян експерти називають брак боєприпасів і великі втрати вагнерівців протягом останніх тижнів.

"Нестача особового складу і боєприпасів російської армії, ймовірно, не дозволить їй в найближчій перспективі зберегти нинішній високий темп наступальних операцій в районі Бахмута", – вважають аналітики.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії