USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Президентка Угорщини подала у відставку через скандал про помилування засудженого у справі про педофілію

Новий президент має бути обраний протягом 30 днів
Президент Угорщини Каталін Новак
Джерело: відкриті джерела

Президентка Угорщини Каталін Новак оголосила про свою відставку із займаної посади. Про це повідомляє Index.

Новак повідомила про свою відставку після того, як викликала величезний суспільний резонанс своїм рішенням про помилування засудженого у справі про педофілію.

"Я прошу вибачення у тих, кого я образила, і у всіх жертв, які могли відчути, що я не за них заступаюся. Сьогодні я востаннє звертаюся до вас як глава держави, я подаю у відставку з поста президента", – заявила вона у своєму відеозверненні.

Згідно із законом, нового президента обере угорський парламент. На це є 30 днів з моменту припинення повноважень попереднього президента.

Деталі скандалу

Скандал навколо Новак розгорівся нещодавно на тлі помилування близько 20 осіб у квітні минулого року.

Серед помилуваних опинився заступник директора дитячого будинку, який допомагав приховувати злочини колишньому директору, засудженому за сексуальне насильство над кількома неповнолітніми хлопчиками у 2004-2016 роках.

Варто зазначити, що Новак була першою жінкою, яка обіймала посаду президента Угорщини, а також наймолодшою на цій посаді в історії країни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що помічник німецького депутата Євгена Шмідта Володимир Сергієнко заявив, що йде у відставку. Це трапилось після скандалу з його ймовірною роботою на російські спецслужби.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн