USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Помічник депутата Бундестагу, якого підозрюють у роботі на РФ, подав у відставку

Про відставку Сергієнка повідомив його керівник - Євген Шмідт
Бундестаг
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Помічник німецького депутата Євгена Шмідта Володимир Сергієнко заявив, що йде у відставку. Це трапилось після скандалу з його ймовірною роботою на російські спецслужби. Про це пише The Insider.

За даними ЗМІ, про відставку Сергієнко повідомив його керівник - Євген Шмідт. Також Шмідт заявив, що подає до суду на газету Bild, яка також опублікувала викриття Сергієнка, звинувачуючи її у наклепі.

"Володимир Сергієнко вчора повідомив мені, що припинить свою діяльність у моїх інтересах. Проти нього розгорнулася кампанія у ЗМІ, яка унеможливлює продовження його роботи. Пан Сергієнко працював на мене, допомагаючи дискримінованим російськомовним громадянам, людям, котрі з початку війни в Україні зіткнулися з масовою ворожістю з вини ЗМІ. Я поважаю його рішення", - заявив Шмідт.

Що відомо про скандали з "Альтернативою для Німеччини"

Німецька партія "Альтернатива для Німеччини" дотримується праворадикальних та проросійських поглядів. Зокрема, 2022 року її депутати мали намір відвідати Росію, а потім поїхати на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер сказала, що у країні можуть заборонити праворадикальну партію "Альтернатива для Німеччини", яка дотримується проросійських поглядів.

1 лютого ЗМІ повідомили, що депутати правої партії "Альтернатива для Німеччини" узгоджували з кураторами у ФСБ тексти своїх виступів і за їхньою вказівкою судилися зі своїм урядом, щоб зупинити військову допомогу Україні.

Після цього федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що в уряді її країни хочуть уважніше проаналізувати зв'язки правої партії "Альтернатива для Німеччини" з російською ФСБ.

Нагадаємо, служба безпеки РФ завербувала євродепутата з Латвії Тетяну Жданок. Вона представляє партію "Російський союз Латвії". Політик працювала з кураторами з 5-ї служби ФСБ приблизно з 2004 року і просила гроші на проведення різних заходів. З 2005 року вона листувалася з куратором – співробітником управління ФСБ Санкт-Петербурга Дмитром Гладеєм.

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України