USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Посадовця КМДА та його спільника викрили на хабарі

Один із затриманих – це заступник директора департаменту – начальник управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики
Посадовця КМДА та його спільника викрили на хабарі_1
Посадовця КМДА та його спільника викрили на хабарі
Джерело: Нацполіція

Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції затримали посадовця КМДА та його спільника під час отримання хабаря. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За даними ЗМІ, один із затриманих – це заступник директора департаменту – начальник управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики Баган Анатолій Олександрович.

Зазначається, що департамент внутрішньої безпеки Нацполіції отримав інформацію, що заступник директора одного із департаментів Київської міської державної адміністрації вимагає щомісячний хабар від київського підприємця.

Як з'ясувалось, на початку повномасштабного вторгнення РФ у Бучі було зруйновано склад з продукцією підприємця. Через це бізнес чоловіка опинився на межі банкрутства. Тому він вирішив скористатися державною програмою пільгового кредитування.

Однак до підприємця звернувся чиновник із КМДА, який стверджував, що він контролює надання компенсацій по державних кредитах для підприємців. А для того, щоб і надалі отримувати відшкодування, йому мають сплатити 20% від виплат. У разі відмови – погрожував зупинити подальші нарахування.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця. А пізніше його затримали разом зі спільником-посередником під час одержання чергового хабаря – 90 тисяч гривень. За вимагання і отримання систематичних хабарів фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що чинному заступнику Київської міської державної адміністрації вручили підозру. Чиновника підозрюють у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі частини парку "Нивки" під забудову.

Крім того, прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації. На думку слідства, обвинувачувана незаконно заволоділа чужими коштами від продажу кримської нерухомості в особливо великих розмірах, а саме – близько двох мільйонів доларів.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові