USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Передав частину парку "Нивки" під забудову : Чинному заступнику КМДА вручили підозру

Унаслідок дій посадовця компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га
набу
Підозра від НАБУ
Джерело: НАБУ

Чинному заступнику Київської міської державної адміністрації вручили підозру. Чиновника підозрюють у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі частини парку "Нивки" під забудову, розповіли в пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

"Унаслідок дій посадовця компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду", – йдеться в матеріалах слідства.

Що відомо про незаконну забудову?

У межах досудового розслідування встановили, що у листопаді 2019 року, перебуваючи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, особа отримала на розгляд проєкт землеустрою, відповідно до якого східна частина парку мала бути виключена з земель природно-заповідного фонду та передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.

Попри те що цей проєкт було відправлено на доопрацювання, посадовець, не вносячи належних змін, вдруге подав на розгляд депутатів Київської міської ради. І написав, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Всупереч тому, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати все ж ухвалили рішення про передачу землі. Тож забудовник отримав частину парку площею 0,6 га, а громада столиці втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду.

Новини за темою: Озеро Вирлиця повернули киянам

В разі доведення провини заступнику голови Київської міської державної адміністрації загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Чи діє будівництво на території парку?

НАБУ надало на адресу Київської міської ради лист з вимогою розглянути питання щодо скасування рішення про затвердження детального плану території.

Ним, всупереч генеральному плану міста Києва, частину парку "Нивки" незаконно віднесено до території під забудову.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів