USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ексзаступниця голови КМДА Кільчицька присвоїла близько 2 млн доларів від продажу кримської нерухомості

Колишня заступниця голови Київської міської державної адміністрації була досить відомою у колі політичних та бізнесових еліт й мала матеріальні статки
чиновниця
Підозрювана
Джерело: Прокуратура АР Крим та м. Севастополя

Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації. На думку слідства, обвинувачувана незаконно заволоділа чужими коштами від продажу кримської нерухомості в особливо великих розмірах, а саме – близько двох мільйонів доларів, поінформували в пресслужбі прокуратури Автономної Республіки Крим та Севастополя.

"Дії жінки кваліфікували як шахрайство, передбачене ч. 4 ст. 190 КК України, їй загрожує до восьми років позбавлення волі. Загальна сума продажу становила 1 мільйон 927 тисяч доларів (53 млн 471 тис. 552 гривень, – ред.)", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі розповіли, що у 2021 році потерпілий, маючи у власності майно на тимчасово окупованому півострові, вирішив продати статки, щоб уникнути незаконної "націоналізації" з боку окупаційної влади.

Своєю чергою обвинувачувана взяла на себе зобов’язання допомогти потерпілому у переведенні коштів на материкову частину України. Оскільки колишня заступниця голови КМДА була досить відомою у колі політичних та бізнесових еліт й мала матеріальні статки, потерпілий погодився скористатися її "послугами".

"Чоловік повністю виконав інструкції обвинувачуваної щодо передачі коштів на окупованій території її спільнику. Надалі колишня чиновниця обманом присвоїла собі вказані гроші та передавати їх потерпілому відмовилась, в результаті чого спричинила йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах", – уточнили в прокуратурі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особу вважають невинуватою у вчиненні злочину і не можуть піддати кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини за темою: Чинна посадовиця столичної РДА виявилась помічницею Азарова і вела його пропагандистський Телеграм-канал

Додамо, прокуратура не називає імені обвинувачуваної, але повідомлення проілюстроване розмитою фотографією колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації часів Леоніда Черновецького Ірени Кільчицької.

Що відомо про Кільчицьку?

Ірена Кільчицька народилася 22 серпня 1968 року. 1993 року отримала диплом юриста-правознавця в Київському університеті ім. Т. Шевченка, 2004-го – диплом економіста там же.

Трудова біографія Ірени Кільчицької бере початок у липні 1985 року, коли влаштувалася секретарем Залізничного райсуду Києва. Через кілька місяців перейшла до військової прокуратури Київського гарнізону, де працювала діловодом секретного діловодства та завідувачкою секретного діловодства до червня 1988-го. Потім працювала секретарем-машиністкою. Спершу – у столичному управлінні КДБ. Пізніше – у комітеті ЛКСМУ комбінату комунального харчування київського військовоторгу №418, де в результаті місце за друкарською машиною змінила на посаду секретаря комсомольської організації.

З 1991-го по 1996-й – посада консультанта-товарознавця техніко-торговельного центру "Ореанда", товарознавець в універмазі №1 СП "Комерційні системи", юрист ТОВ "РІСТ" та ТОВ "КРІД".

1996–1998 роки – юрист ТОВ "РІСТ", потім ТОВ "КРІД". Січень 1999 року – посада керівника Борщагівського безбалансового відділення у Правекс Банку.

У 1999 році – переходить на роботу до Правекс Банку, який належав Леоніду Черновецькому. Три місяці працює начальником Борщагівського відділення банку, а потім стає директором кредитного департаменту та віцепрезидентом Правекс Банку.

У липні 2006 року після перемоги Леоніда Черновецького на виборах мера Києва стає заступником голови Київської міськадміністрації. Курирує кілька головних управлінь КМДА – охорони здоров'я та медичного забезпечення, з питань торгівлі та побуту, соціального захисту населення, ритуальних послуг та інше.

Липень 2007 року – посада заступника голови Київської міськдержадміністрації Леоніда Черновецького.

Червень 2008 року – написала заяву про звільнення з посади заступника голови Київської міськдержадміністрації.

Ірена Кільчицька
Джерело: відкриті джерела

Кільчицька розповідала, що познайомилася з Леонідом Черновецьким завдяки його дружині Аліні Айвазовій, з якою вони залишилися й досі найкращими подругами. Айвазова хрестила дочку Кільчицької Моніку.

23 березня 2010 року Кільчицьку разом із низкою інших заступників київського голови було звільнено з посади.

У лютому 2007 року Ірена Кільчицька народила дочку Моніку. Хто батько дівчинки, не відомо. У вересні 2008-го народила хлопчика, якого назвала Марком. І цього разу ім'я батька залишилося таємницею.

2010 року вийшла заміж за французького бізнесмена. 2015 року Ірена Кільчицька втретє стала мамою. У неї народилися дочки-двійнята, яких вона назвала Матильда і Марсель.

Раніше

На Хмельниччині правоохоронці запідозрили колишню виконувачку обов’язків керівника одного з відділень банку у привласненні коштів, що належали родинам полеглих українських військових. За даними слідства, жінка присвоїла собі понад 5 мільйонів гривень. Про це поінформували в Офісі генпрокурора.

"За даними слідства, банкірша входила в довіру до родичів загиблих військовослужбовців Збройних сил України, які отримували компенсацію від держави. І пропонувала відкрити депозитний рахунок для отримання відсотків або обміняти національну валюту на долари США", – йдеться у повідомленні.

Насправді ж жодних грошових операцій підозрювана не здійснювала, а привласнювала кошти людей, зазначають правоохоронці.

Новини за темою: Привласнили 32 мільйони гривень на виплатах "мертвим душам": Підозру отримав ексдиректор столичної ритуальної служби та його спільниця
Читайте також:
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру