USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Польща та Угорщина продовжать ембарго на українське зерно, незважаючи на рішення ЄС

Угорщина планує поширити ембарго й на інші товари
зерно агропродукція
Джерело: відкриті джерела

Попри рішення Європейської комісії щодо скасування обмежень на імпорт української сільгосппродукції, Польща та Угорщина мають намір ввести власну односторонню заборону. Про це заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький під час зустрічі з виборцями в місті Елк, а також міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь у Facebook.

"Попри відсутність згоди з боку Єврокомісії, кажу я всім фермерам по всій Польщі, ми продовжимо заборону на імпорт українського зерна. Ми не будемо слухати Берлін чи фон дер Ляєн, Туска чи Вебера. Ми це зробимо, бо це в інтересах польського фермера", - сказав Моравецький.

За його словами, ембарго почне діяти з опівночі 16 вересня.

Угорський міністр, у свою чергу, заявив, що його країна продовжить ембарго під національною юрисдикцією і, до того ж, планує збільшити список товарів.

Що відомо про скасування заборони на імпорт українського зерна?

Ми писали про те, що Європейська комісія не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня, коли закінчується термін дії відповідних заходів.

Єврокомісія проаналізувала вплив обмежень експорту чотирьох категорій сільськогосподарської продукції на ринок ЄС і дійшла висновку, що вони посприяли виправленню цінових стрибків на ринках п'яти держав-членів ЄС, які вимагали заборони.

"У результаті було досягнуто домовленості про те, що дія чинних заходів закінчується сьогодні", - йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Також стало відомо, що Міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну оцінив наміри країни подвоїти обсяги транзиту зерна з України через румунський порт Констанца, як реалістичні. Потреба у цьому зокрема зросла після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. 

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали