USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Поліція і СБУ провели обшуки в редакції видання "Думська" в Одесі: Що кажуть журналісти

У Службі безпеки кажуть, що обшуки жодним чином не стосуються журналістської діяльності, в редакції заявляють про зворотнє
Поліція

Нацполіція

Джерело: відкриті джерела

Поліція та СБУ провели обшуки у редакції одеського видання "Думська". Про це повідомили на сайті редакції. Інформацію також підтвердило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

У поліції зазначили, що правоохоронці проводили санкціоновані судом слідчі дії.

"Поліцейські не вилучають техніку редакції та жодним чином не перешкоджають роботі масмедіа. Працівники ЗМІ можуть продовжувати свою журналістську діяльність", – йдеться в повідомленні органів.

Але в "Думській" розповіли зворотне та стверджували про блокування роботи редакції. А також, що дехто зі співробітників не міг потрапити на робоче місце.

Новини за темою: Німецькі силовики провели обшуки у ФК "Баварія". Розповідаємо, що трапилось

"Для нас все очевидно – це чергова спроба "слуг народу" припинити будь-яку критику на свою адресу. Визначення на обшук у приміщенні, де працюють співробітники нашого видання, було винесено поспіхом 9 травня – одразу після кількох резонансних публікацій, присвячених корупції у керівництві обласної військової адміністрації та облраді" – заявили ЗМІ.

Також в редакції повідомили, що причиною обшуків могли стати "висвітлення останніх атак обласної влади на волонтерські центри та ганебну ситуацію, коли заступником голови Одеської облради залишається представник "ОПЗЖ" Шкаровський. Зв'язок, як нам здається, очевидний", – додали в "Думській".

Пізніше в ЗМІ повідомили, що журналістів пустили на свої робочі місця. Видання може продовжити публікацію новин. Слідчі дії на "Думській" тривають.

Новини за темою: СБУ і БЕБ знову обшукують облгази Фірташа

СБУ в коментарі "Укрінформу" зазначила, що слідчі дії проводять за адресами роботи і проживання фігурантів кримінального провадження, зокрема в редакції видання "Думська", які підозрюються у рейдерському захопленні державного майна та розкраданні бюджетних коштів на Одещині.

"Для встановлення обставин злочину і притягнення всіх винних до відповідальності триває розслідування, проводиться комплекс слідчих дій та відбуваються обшуки в офісному приміщенні, де розташоване ЗМІ "Думская.нет", – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Також в спецслужбі додали, що дії правоохоронців проходять із дотриманням законодавства та жодним чином не стосуються журналістської діяльності видання.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів