USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німецькі силовики провели обшуки у ФК "Баварія". Розповідаємо, що трапилось

Усманов підозрюється у відмиванні коштів та несплаті податків
Алішер Усманов
Джерело: відкриті джерела

Слідчі Федерального управління кримінальної поліції Німеччини спільно зі співробітниками Управління кримінальної поліції Баварії провели обшуки у штаб-квартирі футбольного клубу "Баварія" у Мюнхені та на стадіоні Allianz Arena. Про це повідомляє Bild.

Причини обшуку

Обшуки відбулися у рамках справи, що була порушена проти російського мільярдера Алішера Усманова. Німеччина підозрює його в ухиленні від сплати податків та відмиванні грошей.

Цікаво, що Усманов, за даними силовиків, пов'язаний із німецьким футбольним топменеджером, колишнім президентом "Баварії" Улі Генесом.

Вони не просто знайомі, аде й обидва часто відпочивали у курортному місті Тегернзе. Тому німці у рамках справи про ухилення від сплати податків із 2017-го по 2022 рік розслідують також можливу причетність топменеджменту "Баварії" до Усманова.

Додамо, раніше німецькі правоохоронці у рамках справи проти олігарха Усманова провели обшуки у відділеннях банку UBS у Франкфурті та Мюнхені.

У поле зору німецьких силовиків Усманов потрапив після того, як опинився у санкційному списку ЄС у зв’язку з війною РФ проти України – оскільки є особою з близького оточення Путіна. 

Нагадаємо, Кіпр заморозив активи порушників антиросійських санкцій. А в Україні арештували майно російського олігарха Усманова майже на 2 млрд гривень.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму