USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Поліція і Нацгвардія отримали право збивати БПЛА. Зеленський підписав відповідний закон

Дозвіл стосується дронів – порушників повітряного простору України
БПЛА Орлан
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський підписав закон про надання Національній поліції та Національній гвардії права збивати БПЛА, якщо ті порушили повітряний простір України. Відповідний закон за підписом глави держави було повернуто до парламенту.

Про що йдеться у законі

Цей закон врегульовує питання застосування БПЛА у правоохоронній діяльності та протидії їх незаконному використанню.

Зокрема, дрони заборонено підіймати над будівлями поліції, СБУ, об'єктами Держприкордонслужби як під час воєнного стану, так і після його завершення.

Крім того, Нацгвардія, Нацполіція, Держприкордонслужба, СБУ отримали дозволи щодо застосування ними спеціальних засобів (пристроїв) для перехоплення сигналів дистанційного керування БПЛА, включно до їх пошкодження чи знищення, якщо вони порушать повітряний простір України.

При цьому законом забороняються польоти БПЛА над прикордонною смугою, за винятком випадків, визначених Кабміном, пунктами пропуску (контролю) через держкордон і контрольними пунктами в'їзду-виїзду, об'єктами Держприкордонслужби.

А в окремих місцевостях можуть бути застосовані засоби та пристрої для тимчасового обмеження доступу до інтернету та використання мобільного зв'язку.

13 липня парламент ухвалив цей законопроєкт у цілому.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 21 липня ухвалив постанову про запуск масового виробництва боєприпасів для безпілотних літальних апаратів.

Як відомо, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, на озброєнні в українських захисників уже перебувають понад 20 нових дронів, які розробили вітчизняні виробники, зібрані під егідою стартапу Міноборони.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди