USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кабмін дозволив приватним компаніям легально виробляти боєприпаси для БПЛА

В Україні запустять дворічний експеримент із виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотників
український дрон
Джерело: Facebook

Кабінет міністрів України на засіданні 21 липня ухвалив постанову про запуск масового виробництва боєприпасів для безпілотних літальних апаратів. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Уряд дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА. Ми вже досягли значних результатів у кількості БПЛА вітчизняного виробництва на фронті. Але з їхнім збільшенням зростає і потреба в боєприпасах", – заявив він.

Цю інформацію також підтвердив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Він розповів, що за пропозицією трьох міністерств (оборони, цифрових технологій і стратегічних галузей промисловості) впродовж двох наступних років в Україні проведуть експеримент із виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та їхніх бойових частин.

Ухвалена постанова затверджує порядок реалізації експерименту, отримання статусу виробника боєприпасів для БПЛА та вимоги до підприємств.

Як уточнив Федоров, зараз українські військові часто використовують саморобні конструкції, щоб обладнати дрони гранатами, мінами та іншими неспеціалізованими боєприпасами. За його словами, це не завжди надійно й ефективно.

"Тепер ситуація зміниться. Уряд ухвалив фундаментальну постанову, яка на державному рівні визнає порядок виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів у БПЛА. Приватні компанії зможуть легально виробляти боєприпаси для дронів. А українські воїни отримають якісні та інноваційні рішення. Це величезні спроможності для розробки та масштабування технологічних товарів", – зазначив віцепрем'єр-міністр.

Раніше на оборонному заводі "Маяк" показали нові авіаційні боєприпаси осколкової дії, які отримають українські військові.

Як відомо, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, на озброєнні в українських захисників уже перебувають понад 20 нових дронів, які розробили вітчизняні виробники, зібрані під егідою стартапу Міноборони.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16