USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Перспектива переговорів між РФ та Україною найближчим часом є малоймовірною, – CNN

Сторони можуть повернутися до теми переговорів, якщо ситуація на фронті різко зміниться
переговорна група
Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що нібито відкритий до мирних переговорів, втім Київ і Захід категорично відкинули це звернення як обман, пише CNN.

Видання зазначає, що Україна готова до дипломатичного закінчення війни, але вважає неприйнятним поступитися власними територіями. Перспектива переговорів між Росією та Україною у найближчому майбутньому є малоймовірною.

Крім того, вказується, що коментарі Путіна про завершення війни насправді нічим не відрізнялися від його риторики протягом повномасштабного вторгнення. Демонструючи готовність до переговорів, президент РФ відмовився згадати саму Україну як відповідну сторону конфлікту і продовжував обґрунтовувати свою пропозицію хибним приводом, що Москва начебто захищає себе за допомогою "спеціальної воєнної операції".

CNN називає три основних причини, чому переговорів не буде найближчим часом:

– російська риторика про готовність до переговорів спростовується практичними кроками Кремля, який продовжує удари по Україні та нарощує військові зусилля на фронті. (Видання наводить вчорашню заяву Лаврова, який знову висунув ультимативні вимоги щодо виконання російських умов світу щодо "демілітаризації та денацифікації" України.);

– українські перемоги на фронтах "кристалізували оптимізм Заходу щодо того, що Київ може виграти війну";

– "будь-який гіпотетичний імпульс до угоди може призвести до скорочення західної військової допомоги Києву".

При цьому зазначається, що "рішучий поворот на полі бою у новому році може спричинити зміни у цих розрахунках". Тобто до теми переговорів можуть повернутись, якщо ситуація на фронті різко зміниться.

CNN пише, що, враховуючи успіх українських військових за останні місяці, безперервну підтримку країн – членів НАТО та однозначне бажання Києва відновити та зберегти контроль над своїми міжнародно визнаними кордонами, немає жодних ознак того, що переговори можуть завершити війну у поточній фазі.

Повідомляється, що вирішальний поворот на полі бою в новому році може змусити змінити підрахунки, але обидві сторони занурені у війну, що, на думку багатьох спостерігачів, може стати тривалою і затяжною. А візит Зеленського до США, який став першою закордонною поїздкою за десять місяців після вторгнення, свідчить про намір зосередити союзників та об’єднати їхню підтримку у боротьбі проти Росії.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри