USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Передавав ворогу інформацію про українських патріотів і допомагав окупантам облаштовувати мінні поля: На Харківщині викрили ворожого поплічника

Виявилося, що фігурант є рецидивістом. Раніше він був засуджений за тяжкі злочини
Правоохоронці викрили поплічника окупантів, який допомагав їм встановлювати мінні поля під час окупації Харківщини
Правоохоронці викрили поплічника окупантів, який допомагав їм встановлювати мінні поля під час окупації Харківщини
Джерело: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині правоохоронці викрили 29-річного чоловіка, який під час окупації передавав російським військовим інформацію про українських патріотів, грабував односельчан і допомагав окупантам облаштовувати мінні поля. Про це поінформували в Харківській обласній прокуратурі.

"За даними слідства, під час окупації збройними силами РФ с. Макарове Золочівської ОТГ Богодухівського району місцевий мешканець активно допомагав ворогу. Чоловік, будучи проросійськи налаштованим і не маючи патріотичних переконань, добровільно співпрацював із загарбниками", – розповіли у відомстві.

Зокрема, ворожий поплічник передавав окупантам відомості про проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, у тому числі учасників АТО/ООС, військових ЗС України та співробітників українських правоохоронних органів.

"Аби російські військові почували себе більш комфортно на захопленій українській території, підозрюваний збирав і передавав їм продукти харчування і одяг, облаштовуючи побут", – додали в прокуратурі.

Зазначається, що, маючи підтримку окупантів, чоловік залякував мешканців села, обкрадав і грабував їх, а викрадене майно потім передавав російським загарбникам. Крім того, підозрюваний допомагав окупантам облаштовувати мінні загородження, надаючи їм детальну інформацію про місцевість.

"Серед замінованих ділянок були місцеві дороги та проїзні частини, якими користувались мирні жителі району", – додали в Службі безпеки України.

Також там зазначили, що раніше чоловік був засуджений за тяжкі злочини.

"Після звільнення району поплічник агресора намагався залягти на дно, щоб уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали", – повідомили в Службі безпеки.

У Харківській обласній прокуратурі поінформували, що за процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області 29-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Правоохоронці викрили поплічника окупантів, який допомагав їм встановлювати мінні поля під час окупації Харківщини
Джерело: Харківська обласна прокуратура

За клопотанням прокурорів підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тепер фігуранту загрожує до 12 років тюрми.

Раніше ми повідомляли, що житель Краматорська безкоштовно зливав дані окупантам про військову техніку та базування ЗСУ.

Зазначалося, що фігурант у липні цього року через соціальні мережі зливав дані окупантам про те, де на території міста стояла військова техніка і де базувалися підрозділи ЗСУ.  

Йому повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні