USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Москва посилює репресії проти українців в окупації через вибори у РФ, – розвідка

Окупаційні адміністрації створюють жахливі й нестерпні умови для тих громадян, хто відмовляється отримувати російські паспорти
вибори Росія РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють тиск на місцеве населення. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Росія значно активізувала маховик залякування та репресій у зв’язку з підготовкою до так званого виборчого процесу та "переобрання" Путіна, а також задля виявлення противників російського поневолення", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окупаційні адміністрації створюють жахливі й нестерпні умови для тих громадян, хто відмовляється отримувати російські паспорти: людям відмовляють у наданні медичної та соціальної допомоги, позбавляють доступу до електроенергії та системи водопостачання.

"У складі карально-репресивних груп, які проводять систематичні обшуки приватних помешкань українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, російські загарбники почали використовувати фахівців з аналізу поведінки", – уточнюють у розвідці.

За даними розвідників, під час здійснення так званих "перевірок документів" та обшуків вказані особи пильно стежать за власником житла, створюючи додатковий психологічний тиск.

Крім того, додається, що, намагаючись залякати та встановити тотальний контроль за місцевим населенням, росіяни на окупованих українських територіях намагаються обрубати усі можливі канали зв’язку та доступу до інформації.

Наприклад, для отримання дозволу та можливості користуватись мобільним інтернетом українці в окупації мусять звернутись до підконтрольних росіянам провайдерів. У цих компаніях на телефони людей вводять невідомі коди, що може свідчити про приховане встановлення шпигунських програм.

Росія хоче провести вибори президента на окупованій території України

Нещодавно стало відомо, що Росія хоче провести президентські вибори в чотирьох частково окупованих регіонах України. Йдеться про частково окуповані Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

Російські ЗМІ писали, що центральна виборча комісія РФ ухвалила це рішення після консультацій із ФСБ, Міноборони і представниками російської окупаційної влади.

Аналітики ISW дійшли висновку, що РФ використає свої президентські вибори-2024 для легітимізації окупації областей України.

"Росія, найімовірніше, використовуватиме президентські вибори в березні 2024 року для подальшого створення видимості легітимності своєї окупації України, як вона це зробила під час незаконних референдумів про анексію у 2022 році та регіональних виборів у 2023 році... ЦВК, найімовірніше, використовуватиме ці різні процедури для фальсифікації голосів на користь Путіна та заяви про високу явку виборців, водночас хибно зображуючи участь окупованої України у виборах як легітимну для міжнародного співтовариства", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо

Російська Рада федерації на засіданні 7 грудня призначила дату президентських виборів у Росії на 17 березня 2024 року.

8 грудня Володимир Путін оголосив про намір взяти участь у запланованих на березень виборах.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні