USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти розстріляли евакуаційний човен з людьми: Троє загиблих, десятеро поранені

Переважно це були люди похилого віку і маломобільні
Обстріл евакуаційного човна 11 червня_6
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти обстріляли човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині. Про це у своєму телеграм-каналі написав голова Офісу президента Андрій Єрмак. Він зазначив, що окупанти стріляли мирним людям у спини.

Подробиці трагедії

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін розповів подробиці трагедії. За його словами, троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення. Серед них – двоє правоохоронців.

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти", – додав Прокудін.

Голова МВС Ігор Клименко уточнив, що загалом у човні знаходилась 21 людина.

"21 людина ледь вибралася зі смертельної водяної пастки на окупованому лівобережжі. Практично всі – люди похилого віку, маломобільні", – наголосив міністр.

Що відбувається на Херсонщині станом на середину 11 червня

Станом на середину 11 червня загальна площа затоплених населених пунктів зменшилася практично вдвічі – зі 139 до 77,78 кілометра квадратних. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"За оновленими даними, середній рівень води знизився до позначки 4,01 метра. Підтопленими залишаються 46 населених пунктів: 32 – на правому березі та 14 – на тимчасово окупованому лівобережжі", – зазначив він. 

Нагадаємо, ми повідомляли, що унаслідок повені, яка сталася через підрив Каховської ГЕС російськими військами, кількість зниклих безвісти зросла до 35 осіб.

До речі, американські розвідувальні супутники зафіксували вибух на Каховській дамбі безпосередньо перед її обвалом.

Також Служба безпеки України опублікувала перехоплену розмову, на якій загарбники між собою обговорюють наслідки цієї катастрофи на Каховській ГЕС і підтверджують, що це – справа рук російської армії.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську