USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Окупанти почали переміщати свої найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку, – Міноборони

Йдеться про підрозділи морської піхоти, повітряно-десантних військ і 49-ї армії
російські військові
Джерело: відкриті джерела

Російські окупаційні війська після підриву Каховської ГЕС почали переміщати свої найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

За наявною інформацією, противник здійснює переміщення насамперед підрозділів морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49-ї армії.

"Тож, стає очевидною мета підриву Каховської ГЕС росіянами. Так, з огляду на власні втрати та обмеженість у резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило "звузити" можливу географію активних дій ЗСУ", – пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, підрив ГЕС здійснювався з розрахунку не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку і вивільнити необхідні резерви для їхнього перекидання на Запорізький і Бахмутський напрямки.

Також Маляр зазначила, що в такий спосіб окупанти намагаються відволікти частину сил і ресурсів України на ліквідацію техногенної катастрофи, тим самим унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області.

Як відомо, українські війська досягли локальних успіхів під час контратак на заході Запорізької області.

Нагадаємо, російські війська вночі 6 червня підірвали Каховську ГЕС.

Пізніше речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в коментарі UWN, що підрив Каховської ГЕС російськими окупантами не несе жодної загрози для українських військових і ніяк не вплине на контрнаступ ЗСУ.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Ситуація на Сумщині напружена, якщо буде наступ росіян – дамо відповідь, – речник ОТУВ Ситуація на Сумщині напружена, якщо буде наступ росіян – дамо відповідь, – речник ОТУВ "Сіверськ"
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, – Плетенчук