USD
НБУ
40.12
Готівка
40.50
EUR
НБУ
43.76
Готівка
44.40
Втрати орків: 5 0 3 8 0 0 (+1460)
USD
НБУ
40.12
Готівка
40.50
EUR
НБУ
43.76
Готівка
44.40

Ситуація на Сумщині напружена, якщо буде наступ росіян – дамо відповідь, – речник ОТУВ "Сіверськ"

Українські військові готуються до будь-якого розвитку подій
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на кордоні з Російської Федерацією у Сумській області є напруженою, окупанти продовжують обстріли прикордонних населених пунктів. І якщо буде спроба наступу, то українські військові даватимуть відсічі, розповів в ефірі "Радіо Свобода" речник оперативно-тактичного угруповання військ (ОТУВ) "Сіверськ" Вадим Мисник.

Він повідомив, що тільки за минулу добу зафіксували на Чернігівщині та Сумщині 55 обстрілів. Крім того, ворог  стягував певні частини й збільшував свою присутність на кордоні з Україною.

"Відстежуємо ці рухи підрозділів особового складу, техніки – окупанти ж перекидають. Зокрема, кордон на Сумщині з РФ – це 560 кілометрів, це дуже велика ділянка. Фіксуємо, де відбувається концентрація сил противника, де здійснюють найбільші обстріли і намагаються розвідувати нашу оборону, використовуючи диверсійно-розвідувальні групи", – заявив речник.

При цьому додав, що українські військові готуються до будь-якого розвитку подій.

"І якщо спроба буде проникнення на територію України, наступальних дій – будемо давати відповідь", – зауважив Мисник.

Новини за темою: У Сумській області заборонили рух автівок у 5-кілометровій смузі від держкордону України з РФ

Яка обстановка на Сумщині?

Слід зазначити, що очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов прогнозує, що після Харківщини Росія може розпочати наступ на Сумщині.

Керівник ГУР зазначає, що росіяни із самого початку планували операцію в Сумській області.

"Станом на зараз вороги невеликі угруповання утримують в прикордонні, зокрема у місті Суджа. Але ситуація ще їм не дозволила приступити до активних дій і розпочати здійснення свого плану", – заявив глава розвідки в ефірі телемарафону.

Водночас, за словами українського офіцера Павла Величка, який працює поблизу російського кордону на Сумщині, останнім часом російські обстріли околиць Сум почастішали. Військовий стверджує, що в будь-якому разі війська в "повній бойовій готовності".

У Генштабі ЗСУ доповнюють, що станом на 10:00 13 травня в Чернігівській та Сумській областях обстановка суттєвих змін не зазнала, змін у стані та положенні військ не відбулося.

Однак днями в Генштабі повідомляли, що окупанти нарощують військову присутність поблизу кордону із Сумською областю та проводять диверсійно-розвідувальну діяльність. Зазначалося, що російські військові обстрілюють населені пункти з території РФ й нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Читайте також:
Україна підписала угоду про безпеку з Португалією Україна підписала угоду про безпеку з Португалією
Усі теплові електростанції України пошкоджені або зруйновані Усі теплові електростанції України пошкоджені або зруйновані
"Мама померла в його обіймах". Історія 9-річного Іллі з Маріуполя, якого Росія зробила інвалідом і сиротою
17-річні мають стати на військовий облік у ТЦК 17-річні мають стати на військовий облік у ТЦК